Re: Geçmişe yönelik haklar
Alıntı:
Bir fabrikada yan sanayi olarak çalıştığımızdan
Alt işveren veya taşeron işçisi mi demek istiyorsunuz?
Böyleyse, alt işverenden haklarınızı bir dava durumunda belgeler ve şahitler ile ispatlamak kaydıyla haklı nedenle (SSK primlerinizin tam yatırılmaması , haklarınızın ödenmemesi gerekçesi ile) iş akdinizi feshedebilir, kıdem tazminatı yanında ödenmeyen diğer haklarınız için dava açarak bunları tahsil edebilirsiniz.
Selamlar,
Evet taşaron firma yani.. zaten bu ay sonunda taşaron firma değişiyor. yani bu firmadan çıkarılıyoruz. bu ay sonunda dava açarak ödenmemiş haklarımı almak istiyorum ve yeni taşaronda işe başlamak istemiyorum. Sanırım bu mümkündür değil mi?
İlginiz için çok teşekkür ederim..
Saygılarımla..
Alt işverenler değişirken işçilerin aynı kalması muvazaaya karine teşkil eder. Bu durumda alt işveren işçileri başlangıçtan itibaren asıl işverenin işçisi olarak işlem görürler. İhaleli işlerde gerçek bir işyeri devri sözkonusu değilse, çalıştığınız alt işverenin size tazminat ve diğer haklarınızı ödemesi veya bünyesinde başka bir iş teklif etmesi gerekir. Böyle bir teklifte bulunmaz ve haklarınızı ödemezse dava açmanız lazım gelir.
Bu konu (alt işveren) oldukça detaylı olduğundan bu konularda tecrübeli bir avukat ile görüşmenizi tavsiye ederim.
Selamlar,
Harun Bey;
Çok teşekkür ederim vermiş olduğunuz bilgiler için.. Harun Bey; ben şirketimi mahkemeye vermek istiyorum. Yaklaşık 3950 saat mesai mi normal günlerde %50 hafta sonları %100 almadım. Bire bir olarak aldım. Gece zamlarımı almadım. sigorta pirimlerim askeri ücret üzerinden yattı. Bu konularda yardımcı olabilir misiniz
Sayın omer_sar,
Halen sitedesiniz ve belli ki yanıt bekliyorsunuz.
Bu nedenle Harun Bey'in yerine sorularınızı yanıtlayayım.
1- Ücretin askerisi, sivili olmaz; sözünü ettiğiniz ASGARİ ÜCRET dir.
2- Harun Bey sorularınızı olabildiğince yanıtladıktan sonra, haklı olarak bir avukat ile görüşmenizi tavsiye etmiş.
Konunun detaylı olması ve buradan daha fazla yardım etmenin yanlış ve gereksiz yönlendirmelere sebep olabileceği düşüncesi ile, ben de bir avukat ile görüşüp, tüm detayları vererek, kendisi ile birlikte hareket etmenizi öneririm.
Esenlikler,
Cevap: Re: Geçmişe yönelik haklar
iyi günler ben sitenize yeni üye oldum eğer yanliş bir sey yapiyorsam afedersiniz
Ben iş kazası Geçirdim iş kazası yapana kadar sigortam yoktu ama iş kazası yapinca hemen benim sigortamı yaptılar. önceden benim sigortam olamadigini acaba nasıl kanıtlayabilrım sizinde görüsleriniz beni çok etkileyecektik ..
Cevap: Re: Geçmişe yönelik haklar
Önceden sigortanızın olup olmadığı kanıtlanacak bir şey değil ki.
Sigorta kayıtlarına e-devletten balarak görürsünüz.
Kastınız sigortadan evvel orada çalışıyor olduğunuzu ispatlamak mı?