Çalışan kadına nafaka verilir mi?
3.yıldır eski eşim ve oğlum için nafaka veriyorum.
yaklaşık 1yıldır eski eşimin çalıştığını öğrendim,ssk dökümleri elimde var(internetten elde ettiğim)eski eşim için yoksulluk nafakası ödemeye devam mı edicem? bunun aksi için dava açarsam kazana bilirmiyim,yoksa çalışsa dahi ödemekle yükümlümüyüm?
cvp larınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Re: çalışan kadına nafaka verlir mi?
Eşinizin çalışması veya gelirlerinin artması boşanmadan sonra ortaya çıkan bir durumsa elinizdeki kanıtlarla nafakanın arttırılması veya azaltılması talebiyle dava açabilirsiniz.
Çalışan bayanlara, evden kovulması, aynı ortamda yaşamanın imkansız hal alması ve bunun yeterli delil ve şahitlerle ispatlanması ve de eşler arasında ki yapılan sosyal ekonomik araştırma büyük fark olması dahilinde henüz evliliği devam eden eşler çalışsada ve müşterek çocukları olmasa da nafaka alabiliyor..(Tedbir nafakası yani maddi katkı M.K 163-167-174 md.lerine bakınız)
Evliliği noktalanmış eşlerde de yoksulluk nafakası olarak yine eşler arasında maaş farkı yoksulluk düzeyinin altında ise nafaka alması devam ediyor...çocuğunuz için zaten vicdanınız vardır .. hukukcu olmamakla birlikte tecrübelerimden bir kendinize göre bir sonuç çıkarabilirsiniz inş..
iyi günler dilerim.
ben çocuğuma nafaka vermiceğimi söylemedim yanlızca eşimden çlışıyorsa kesilebilirmi diye sorum?
Yüksek Mahkeme'nin yerleşik kararlarında, "asgari ücretle çalışılmakta bulunması" yoksulluk nafakası bağlanmasını-kaldırılmasını olanaksız kılan bir olgu kabul edilmemiştir.
Ancak, eşinizin geliri tespit edilmek sureti ile nafakada indirime gidilmesi mümkün olabilir.
cvplarınız için çok teşekkür ederim