Hukuk Fakültesi 3. sınıf öğrencisiyim.Vasiyetname ile ilgili örnekleri nasıl ve nereden temin edebilirim.Ödevim için Vasiyetname örnekleri gerekli bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz?:mahcup:
Printable View
Hukuk Fakültesi 3. sınıf öğrencisiyim.Vasiyetname ile ilgili örnekleri nasıl ve nereden temin edebilirim.Ödevim için Vasiyetname örnekleri gerekli bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz?:mahcup:
Bir hukuk fakültesi öğrencisinin vasiyetname ile ilgili konuyu ceza hukuku bölümünde sormuş olmasını anlayamadım doğrusu. :eek:
Vasiyetnamenin önceden hazırlanmış matbu evrak şeklindeki örneğine ihtiyacınız yoktur. Türk Medeni Kanunu'nun ilgili maddesini ve elinizde varsa miras hukuku kitaplarından ilgili bölümü inceleyerek bir vasiyetnamede hangi unsurların olması gerektiğini belirler ve bu zorunlu unsurları da içeren bir vasiyetname yazarsanız, vasiyetname örneği hazırlamış olursunuz.
Sayın Başak Hanım bilgisayarda problem olduğu için diğer form alanlarındanm girmeye çalıştım ama sayfa bir türlü açılamadı.Bu sebepten ötürü bu forumda açmak zorunda kaldım.. bilgilerinize... Verdiğiniz bilgiler için ise çok teşekkür ederimm..
Sayın basakbasak,
Bence bunun için bir sulh hakiminden yada noterden yardım istemenizde yarar var. Ancak şöyle bir durum sözkonusu noterden yada sulh hakiminden bu vasiyetname örneklerinin birer kopyasını alabileceğinizi pek sanmıyorum. Özellikle de şahıslar yaşıyorsa. :)