Arada bir muhtara uğramalı mı ?
Merhaba,
Avea'ya ait olan faturasız telefon hattımı geçen yıl Mayıs ayında yurtdışında kullandığım için tarafıma bir fatura çıkarılmış ancak kredi kartımın yenilenmesi nedeniyle tahsil edilememiş.
Avea bana ulaşamamış ancak kurye ile (benim hatırlamadığım ancak ellerinde teslim aldığıma dair belge olduğunu söyledikleri) bir bilgi kağıdı göndermiş.Bu arada telefonumdaki yaklaşık borcuma yetecek tutara sahip kontürlerimin sıfırlanması üzerine borcumu tahsil ettiklerini düşünüp herhangi bir girişimde bulunmamıştım. Avea ise borcun tahsili için dosyamı avukata vermiş.
Avukat bana yazılı tebligat yapmaya çalışmış ama 8 yıldır aynı adres ve aynı iş yerinde çalışmama rağmen beni bulamamış. İfadesine göre muhtara bilgi vermiş. Daha sonra ise haciz için geldiğini ama yine beni bulamamış. Tüm bu gelişmeleri evime telefon ederek haber veriyor.
Öğrenemk istediğim konu ; Muhtara yapılan tebligat tarafıma yapılmış olur mu? (Arada sırada muhtara gidip bana haber gelip gelmediğni öğrenmek mi lazım ?) ben bu sürece itiraz edebilir miyim ?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
Re: Arada bir muhtara uğramalı mı ?
Avea müşteri hizmetlerini arayıp bocunuzu öğrenmeniz daha mantıklı olur. İcralarla uğraşana kadar icra masrafı olmadan borcunu ödemeniz gerekir
cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.
Avea ile konuştum , kendilerinin yapacak bir şeylerinin olmadığını , borcun tahsili için dosyamı avukata verdiklerini ve işlemlerimi avukatla yapmam gerektiğini yani kendi tabirleri ile topun kendilerinde olmadığını söylediler.
Avukatın tarafıma ulaşmadan (muhtara haber bıraktık diyerek ) beni hacize vermesi ( ve daha sonra bu gelişmeyi evime telefon açarak söylemesi ) mümkün mü ?
Muhtara tebligat yapılması halinde, kapınıza haber kağıdı bırakılması gerekir.
Size önerim, avukattan, icra takibine ilişkin bilgileri (hangi İcra Dairesi, dosya numarası) istemenizdir.
İcra Dairesine giderek, dosyanızı inceleyebilir, Muhtara bırakılan bir tebligat olup olmadığını ve borcunuzu net olarak öğrenirsiniz.
merak ettiğim konu şu ;
Muhtara tebligat yapılması ( kapıma bırakılan bir bilgi yok ama bırakıldığını varsaysak bile elime geçmedi ) bana tebligat yapılması anlamına gelir mi ?
Alıntı:
drtuglu rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Avea'ya ait olan faturasız telefon hattımı geçen yıl Mayıs ayında yurtdışında kullandığım için tarafıma bir fatura çıkarılmış ancak kredi kartımın yenilenmesi nedeniyle tahsil edilememiş.
Avea bana ulaşamamış ancak kurye ile (benim hatırlamadığım ancak ellerinde teslim aldığıma dair belge olduğunu söyledikleri) bir bilgi kağıdı göndermiş.Bu arada telefonumdaki yaklaşık borcuma yetecek tutara sahip kontürlerimin sıfırlanması üzerine borcumu tahsil ettiklerini düşünüp herhangi bir girişimde bulunmamıştım. Avea ise borcun tahsili için dosyamı avukata vermiş.
Avukat bana yazılı tebligat yapmaya çalışmış ama 8 yıldır aynı adres ve aynı iş yerinde çalışmama rağmen beni bulamamış. İfadesine göre muhtara bilgi vermiş. Daha sonra ise haciz için geldiğini ama yine beni bulamamış. Tüm bu gelişmeleri evime telefon ederek haber veriyor.
Öğrenemk istediğim konu ; Muhtara yapılan tebligat tarafıma yapılmış olur mu? (Arada sırada muhtara gidip bana haber gelip gelmediğni öğrenmek mi lazım ?) ben bu sürece itiraz edebilir miyim ?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
Yurt dışında olsanız bile Avea ya da benzeri kuruluş ya da kişilere adresinizi değiştirdiğinizi yazılı olarak bildirmediğiniz ve de muhtarlıktan kaydınızı yeni adrese aldırmadığınız müddetçe bildirmiş olduğunuz adres sizin geçerli tebligat adresiniz olduğu var sayılır..Gıyabınızda muhrarlığa bırakılan tebligat sadece itiraz sürenizi değiştiriebilir...Yapılan tebligat usulüne uygun olduğu müddetçe size yapılmış sayılır.....Eğer tebligatın usüsüzlüğüyle ilgili haklı bir nedeniniz yoksa ilgili kurumla uzlaşmaya gitmenizde fayda bulunmaktadır....Aksi halde haciz sizin için kaçınılmaz olacaktır......