Re: Zorunlu trafik sigortası
Alıntı:
xaron rumuzlu üyeden alıntı
merhabalar ben 2006 yılı şubat ayında trafik kazası yaptım araç benim degildi emanet bi araçtı.Alkoll kaza yaptım 4 tane arabaya çarptım benim kullandıgım aracın kaskosu araçları yaptırdı,araç başka bi kişinin üstüne olmasına rağmen sigorta şirketi bana posta yolu ile ulaştı kazanın masrfalarını bende talep ediyor. bu konu hakkında bilgi alabilirmiyim..
simdiden tesekkuler
Alkollü araç kullanımından kaynaklanan kazalarda sigortaların rücu hakkı vardır. Ancak muhatap burada siz misiniz bu tartışmalı bir konudur. Kanımca sigorta şirketi öncelikle sigortalısına rücu edecek o da size yargı yolu ile rücu edecektir. Konu ile ilgili Yargıtay kararlarını inceleyin.
Alıntı:
xaron rumuzlu üyeden alıntı
peki araç sahibi ben bu masrafi ödemem derse ne olur... ben onu ögrenmek ıstıyorum ve bu olayın uzerınden 1 seneden fazla zaman geçti ama herhangıbir cagrı pusulası gelmedi.
Ödemem diyemez. Sigorta büyük ihtimalle kendisine rücu ettiğini bildiren yazıyı göndermiştir. Bu arada her ihtimale karşı size de benzer yazıyı göndermiş. Sesinizi çıkartmadan öderseniz sigorta, alacağını mahkemesiz ve kolay yoldan kurtaracak yani. Bu arada siz aracın sahibi yani sigortalı ile bu durumları konuşmuyor musunuz? Alkollü olarak kazaya neden olduğunuz için sigorta araç sahibinden yani sigortalısından rücuen bu masrafı geri alacaktır. Masrafı ödeyen sigortalı da yani aracını (ödünç?) kullandığınız kişi kendisini masrafa soktuğunuzdan hakkınızda rücuen alacak davası açabilecektir.
araç sahıbıyle ile konusutum ben ben ödemem diyor. bı de soyle bi durum var bu kazanın oldugu gun araba araç sahibinin karısı ve karısının kuzenı vardı onlar bende onlar daha alkolluydu o yuzden arabayı ben kullandım.
araç sahibi parayı bende almak ıcın dava acarsa sizce karar ne olur ben ne yapabılırım..
Araç sahibinin "ben ödemem" demesi bir şeyi değiştirmez. Sigorta mahkeme kararıyla ilamlı icra takibi yaparak parayı kendisinden tahsil eder. Sizin diğerlerinden az alkollü olmanız bu nedenle aracı sizin kullanmanız vb. gibi yorumlarınızın bir etkisi yoktur. Alkol oranınız 56 promil veya üzerinde çıkmışsa 2918/48 gereği alkollü sayılırsınız. Araç sahibi size borçlar kanunu hükümleri gereği alacak davası açacaktır ve kazanır da. Bence anlaşma yoluna gidin boşuna mahkemelerde uğraşmayın derim. Geçmiş olsun.
Aracı, araç sahibinin rızası olmadan mı kullandınız? :rolleyes:
Sayın xaron,
Sayın karavelioglu yanıtlarında çok açık ve net açıklamış, önerilerine göre hareket etmeniz en doğrusudur.
Saygılar..