Gündemde karışıklık yaratan, hukuk tabirleri
Merhaba,
Bu sitenin yeni bir katılımcısı olarak, bu başlık altında anlam karışıklığı yaratan terimleri gündeme getirmek istedim.
En son Elif Şafak olayında kullanıldığı üzere, medyada kullanım bakımından bazı terimler karışıklık yaratmaktadır.
Size sormak istediğim, tek celse ile ilk duruşmada beraat arasında bir farkın olup olmadığı, varsa bu farkın anlam ve kullanım açısından ciddi bir karmaşa yaratıp yaratmadığıdır.
Sorunun daha belirli olması amacıyla; tek celsede beraat ile ilk duruşmada beraat arasında bir fark var mıdır?
Şimdiden yardımcı olabileceklere teşekkürlerimi sunarım.
Re: Gündemde karışıklık yaratan, hukuk tabirleri
Hiçbir fark yoktur.Celse aslen arapça kökenli bir kelime olup; oturum, duruşma anlamına gelmektedir.
sayın "çevirmen" bu karışıklıklara genellikle nerede karşılaşıyorsunuz
Genel olarak, hukuki çevirilerde ve medyanın yazdıklarının yabancı kaynaklara çevrilmesinde.
Yapılan işe hassas olmamızdan dolayı sizin sitenize böyle bir girizgah yapma ihtiyacı hissettim.
Internette bu site kadr karışık bir siteye rastlamadım. Bu işi bu kadar karmaşık yapamaya ne gerek vardı? Ama ne de olsa hukukçuların bir sitesi olduğu için kafa karıştırmadan edemezler!!!!!
khakhlısınız sayin chervirmen bu city chok kharıshık, ben de xhorlukh chekiyorum.Thek chelse ile thek durushma arasinda fhark yokthur.
Alıntı:
milo rumuzlu üyeden alıntı
khakhlısınız sayin chervirmen bu city chok kharıshık, ben de xhorlukh chekiyorum.Thek chelse ile thek durushma arasinda fhark yokthur.
:)
theshekkur ederim sayin kharavelioğglu.
Haklısınız Sayın milo,
bu site çok karışık, bende çok zorluk çekiyorum. Tek celse ile tek duruşma arasında fark yokmuş, ama TTT de varmış galiba. :p ( TTT Jandarması, çok bilir ya...)
Biz site kurduğumuzda bu karışıklık ortadan kalkacak. Site başkanı olacak kadı işi hemen çözecek. Celse yide oturumuda göreceksiniz o zaman sizler.
Yöneticinin Notu; O kadı çarpacak sizi az kaldı.... Yok vaktim yok diyorsanız zevkle ben çarparım...