Adres değişikliği ve İstifa?
Selamlar, acil olarak bir bilgiye ihtiyacım var,
7 yıldır çalışmakta olduğum şirket kendine yeni bir yer yaptırdı ve bu ay taşınacak, benim öğrenmek istediğim yeni yere geçmek istemediğimi söyleyerek istifa etsem tazminat hakkım oluyor mu.
yeni yerimiz adres olarak birbirine yakın..
bir şekilde istifa edip tazminatımı almak istiyorum..
yardımlrını teşekkürler
Re: Adres değişikliği ve İstifa ?
Bu değişiklik esaslı bir değişiklik değilse haklı istifa sebebi oluşturmaz, yani tazminat alamazsınız. Bu değişiklik, esaslı ise, yani sizin koşullarınızı ağırlaştırıyor ise, ek mali külfet getiriyorsa haklı sebeple istifa edip kıdem tazminatı alabilirsiniz. Selamlar.
cevabınız için teşekkürler,
peki iş yeri taşınırken taşıma işini bize yaptırıyorlar ve mesai saatlerinin dışında haata pazar günüde çalışmamız isteniyor, itiraz hakkımı varmı acaba, mesai saatimin bitiminde işden çıksam pazar günüde gelmesem tazminatsız işten atılırmıyım
teşekkürler
İşyerinin size taşıtılması iş sözleşmesinin dışında bir iştir ve bu nedenle de bunu yapmak zorunda değilsiniz. Çok zayıf bir ihtimal ama, bu tür taşıma işini de yapacağınıza dair iş sözleşmenizde hüküm varasa yaoamak durumundasınız.
Sözleşmede bu tür bir hüküm yoksa mesai sonrası işyerini terkedip hafta tatili sonrası işbaşı yaparsınız ve hafta sonu gelmediniz diye işinize son verilirse ihbar ve kıdem tazmimatı almanız mümlün. Selam.
anladım, yaklaşık 7 yıldır çalışıyorum bu yerde ama iş girerken bir sözleşme imzaladığımı hatırlamıyorum, imzaladıysam bile şartlarını ayrıntılı olarak hatırlamıyorum, sözleşmem var ise kopyasını istme hakkım var mı acaba