Kısmi ödeme yaptığım halde nafaka için icra takibi ve bu takibin durdurulması
Herkese Merhaba.
2006 da bosandim ve dava kesinlesti. Ancak esim mülkiyeti ortak olan 3 katlı evin son katında oturmakta ve alt 2 kati da kiraya vermis bulunmaktadır. Dolayısı ile kira geliri elde etmektedir.
Ayrica mülkiyeti ortak oldugu için payima düsen kira gelirlerini de tarafima ödememistir. Kira gelirleri ile ihtiyaçlarını karşıladğı için 7 ay geçtiği halde herhangi bir icra takibinde bulunmamisti.
Icra takibi 2 hafta once elime ulasti ve icra müdürlüğüne eski esimin hesabina gönderdigim paralarin dekontlarini ve yaptigi kira sözlesmelerinin fotokopisini dilekçeme ekleyerek itiraz etmistim. İtirazim dikkate alinmamis ve maasima haciz geldi.
Kira gelirlerinden payima düsen miktar ve esimin hesabina gönderdigim tutarlarin miktari ödemem gereken nafaka miktarindan daha fazladir.
Kira gelirlerinin nafakaya mahsup edilmesi için aramizda yazili bir protokol yok
Tüm bu bilgiler doğrultusunda icra takibini durdurmak için ne yapabilirim.
Kira tesbit davası açıp bu evlerden kira geliri aldığını tesbit ettirerek bu kira gelirlerini nafakaya nasil mahsup ettirebilirim.
Ona ayrıca bugun kadar tarafıma ödemediği payıma düşen kira gelirlerini almak için bende icra göndermek istiyorum. Bunun yöntemi nedir.
Şimdiden teşekkürler...
Re: Kısmi ödeme yaptığım halde nafaka için icra takibi ve bu takibin durdurulması
Nakafa borcunuz kesinleşmiş. Eşinizin kira geliri elde etmeye başlaması, boşanmadan sonra ortaya çıkan bir durum ise, nakafanın kaldırılması veya indirilmesi için dava açabilirsiniz.
Re: Kısmi ödeme yaptığım halde nafaka için icra takibi ve bu takibin durdurulması
Esin hanım teşekkürler yanıtınız için, ama galiba konu tam anlaşılamadı!
3 katlı evin üzerinde olduğu arsa zaten eşim adına kayıtlıydı (evleri ben yaptırdım ama arsasını tapuda onun adına kaydettirmiştim). Ancak boşanma sırasında 1/2 hissesinin bana verilmesi yönünde karar çıktı. Yalnız boşanmadan öncede evler kirada idi ancak kira gelirlerini ortak paylaşıyorduk ve evin borçlarını ödüyorduk. Boşanma esnasında kira geliri hiç gündeme gelmedi. Şimdi ben istanbuldayım evler adanada ve eşimde adana da. Dolayısı ile evleri kiraya veren o. Kira gelirlerini alan da o. Bunları dikkate alarak bile aynı şekilde nafakanın iptali için dava açabilirmiyim. Tabi dava açarken ben kendi payıma düşen kira gelirinden de feragat edebilirim ve nafakaya mahsup edilmesini de isteyebiliirm.
Bu hususların doğrultusunda uygun yöntem ve dava nasıl olmalıdır acaba.
Bide bu davayı nerde açmalıyım, Adanda mı Istanbulda mı ? (boşanma istanbul 5.aile mahkemesinde gerçekleşmişti) eşim 1.5 senedir adana da ikamet etmektedir. Ben ise Istanbuldayım...
Arkadaşlar zor bi sorumu sordum acaba?
Yanıtlayabilirseniz çok seviniirm.
Çünkü maaşıma haciz geldi ve bundan bir an önce kurtulmalıyım.
Çok teşekkürler tekrar...