İnternetteki satıştan komisyon
Arkadaşlar bir alışveriş sitem var.Buradan kredi kartı ile satış yapılabilmesi için aracı bir firma ile anlaştım.Bu firma istanbulda köklü bir firma.
Müşteri alışverişini kredi kartı ile yapıyor.Ödeme linkli bu firmanın sitesine gidiyor ve bunların altyapısı ile para çekiliyor.Bu firmada %8-15 arası kesinti ile bana ödeme yapıyor.
İlkin herşey güzeldi ama 1 ayı geçmesine rağmen en son siparişlerin parasını ödemediler.Her aramamda 2 gün içinde ödenecek sistemimizde bir sorun var deyip duruyorlar.Ne yapmam lazım hakkımı nasıl ararım?
Re: İnternetteki satıştan komisyon
Firma ile aranızda bir sözleşme var mı?
Re: İnternetteki satıştan komisyon
Alıntı:
seksenyedi rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar bir alışveriş sitem var.Buradan kredi kartı ile satış yapılabilmesi için aracı bir firma ile anlaştım.Bu firma istanbulda köklü bir firma.
Müşteri alışverişini kredi kartı ile yapıyor.Ödeme linkli bu firmanın sitesine gidiyor ve bunların altyapısı ile para çekiliyor.Bu firmada %8-15 arası kesinti ile bana ödeme yapıyor.
İlkin herşey güzeldi ama 1 ayı geçmesine rağmen en son siparişlerin parasını ödemediler.Her aramamda 2 gün içinde ödenecek sistemimizde bir sorun var deyip duruyorlar.Ne yapmam lazım hakkımı nasıl ararım?
Aracı bir firma derken bir finans kuruluşundan mı ya da bankadan mı bahsediyorsunuz tam olarak anlayamadım. Bildiğim kadarıyla site sahibi siz olduğunuza göre böyle bir hizmeti içerisinde güvenlik sertifikasıda barındıran komple hizmet paketi sağlayan bir bankadan almanız gerekir diye düşünüyorum. En doğrusu da budur. Neticede bir alışveriş sitesi sahibi olduğunuzu belirtmişsiniz ama şahıs olarak mı firma olarakmı faaliyet gösteriyorsunuz, işleyişiniz nasıl? sonuçta ticaret yapıyorsunuz anladığım kadarıyla! yani aynı zamanda vergi mükellefimisiniz bilemiyorum. Sonuç olarak bu işlerin belirli standartları olduğunu ve bunun dışındaki faaliyetlerin zaten itibar görmeyeceğini ve yasal düzenlemelere uyulması zorunluluğunu da hatırlatırım. Yoksa avukat arkadaşımızın belirttiği gibi bir sözleşmeye ihtiyacınız olabileceği gibi, banka hesabınızdaki cari hareketliliğin ilerde size sıkıntı yaratabileceğini de söyleyebilirim.