-
Asal'a Dilekçe
Mrb ben ASAL a dilekçe gönderdim mayıs celbinde gidebilmek için aradan bir ay geçti hala sonuçlanmadı. Size sorum bu dilekçenin cevabı veya işleme konulması ne kadar sürüyor. Ve bir sorum daha asal ın sitesinde olan mail adresine mail attım yalnız mail adresinin yanlış olduğuna dair bir mesaj geldi. ASAL ın doğru olan mail adresi nedir bi bilginiz varsa sevinirim...
-
Re: Asal'a Dilekçe
ASAL MSB ye bağlıdır. MSB sitesine girerseniz oradan ASAL a bağlanan link i görürsünüz. ASAL a direk dilekçe yazamazsınız dilekçenizi Askerlik Şubenize vermiş olmanız gerekiyor. Muhtemelen direk ASAL a gönderdi iseniz ve bilgileriniz doğruysa dilekçeniz yerli askerlik şubenize gönderilmiştir işlem için.
-
Sanırım 20-25 günü bulur...
-
Sayın Tangör Evren, Mayıs Celbine erken sevk için : 01-31 Mart tarihleri arasında "Askeralma Dairesi Başkanlığı 06100 Bakanlıklar/Ankara" adresine iadeli taahütlü olarak dilekçe yollanır. Yani direkt olarak yazabilirler.
Sayın Barlas1086, Erken sevk talebi kabul edilenlerin sınıf ve eğitim merkezleri talep ettikleri celp döneminde, birlikte sevke tâbi oldukları yükümlülerle birlikte açıklanmaktadır. Yani Mayıs ayının ilk veya ikinci haftası askere alınacağınızı veya alınmayacağınızı öğrenirsiniz.
Ben aynı şekilde dilekçe göndererek Kasım 2005 yılı yerine Ağustos 2005 te askere alındım.
-
Ben daha teknik ve kolay yolu söylemiştim. Neticede aynısı oluyor. ASAL dilekçeyi yerli askerlik şubesine bildiriyororadan kontrol ve uygun yanıtı geldikten sonra nihai karar veriliyor. Dolayısı ile yerli askerlik şubesinden sevk edilmesi dilekçenin kişiye zaman kazandırır. Ama yazamazsınız hatalı bir ifade ediş olmuş. Yazmamalısınız demek gerekirdi. Dikkatinizden ve uyarmanızdan dolayı çok teşekkür ederim.
-
Asal bilgisayar ağı üzerinden askerlik yükümlüsü herkesin durumunu görmektedir.Bu nedenle dilekçenin Asal a verilmesi zaman kazandırır.
-
Tşk ederim ben aynı dediğiniz gibi yaptım demekki mayısın ilk haftasında belli olacaktır ilginiz için tşk...
-
peki arkadaşlar,bende ağustos celb'ine yetişmek için yoklamamı bu ay yaptırdım ve haziran ayı içerisinde erken sevk dilekçemi göndericem evraklar:erkensevk dilekçesi ve askerlik durum belgesi diye biliyorum evrakların içine nüfus cüzdanı fotokopisini eklemeye gerek varmı?
-
Askerlik durum belgesi içinde her şey mevcut zaten.
-
Direkt olarak ASAL'a yazmak tabiki en doğal hakkın, iyi yapmışsın, uzayıp giden kurumlar arası yazışma zamanını bloke etmişsin.... Bürokrasi ömrümüzü yedi...