İşverenin terör örgütü bağlantısı - haklı fesih
Merhabalar;
Aşağıdaki konuda acil yardıma ihitiyacım var.Bir Alman Şirketinde Bilgi İşlem Sorumlusu olarak çalışmaktayım,2006 nın 10 uncu ayında genel müdürümüz almanya iş seyahati sırasında bize belirtilmeyen bir nedenle Almanya'da tutuklandı ve cezaevine kondu,ocak ayından beri anadığım kadarı ile şirketi elindeki bazı belgeler için tehdit etmeye başladı,15 gün önce laptop u Almanya cezaevinden alınıp içinden neler kopyalamış denetle diye bana verirdi,bende silinmiş tüm dosyaları bir program sayesinde geri getirdim bu geri getirme işlemi sonucunda diğer belgelerin yanında .....Yönetim tarafından silinmiştir..... hakkında resimler ve kürtçe yazılar çıktı,bunu üstüme bildirdiğimde değişik bir tepki ile karşılaştım ve
laptop hemen benden alınıp kasaya kitlendi.
bilgi işlem sorumlusu olduğum ve şüphelendiğm için yazışmaları takip ettim,bana bu konuda konuşmamam için yazı imzalatırmak istediklerini ,hatta zaten en kısa sürede iş hakkımı fesediceklerini öğrendim,bunları gördüğümde iki gün sonra bu sıkıntılar yüzünden mide kanaması geçirdim ve rapor aldım,bu gün raporum bitti ve işe gitmek istemiyorum,iş yerime bana yapmak istediklerini bildiğimi ve bir avukatla konuşup bütün bildiklerimi aktarıcağımı anlattım,onlarsa iş sözleşmemde bildiklerimin 3 üncü şahıslar söylememem gerektiren bir madde olduğunu ve bunu yapmamam gerektiğini işe gelmemi istediler,1,5 senedir bu şirkette çalışıyorum ve 1,5 sene içinde görmediğim şey kalmadı müdürlerin çalışan bayalnlar tacizinden yüz vermiyenlerin istifası şirkete bunları yazması,yüz veren bayanların işe bile gelmeden çok iyi mevkilere gelmesi bunlara başkaldıranlara her yönden ezmeye çalışarak istifaya zorlanması daha bir sürü şey,ruhsal açıdan çok kötüyüm sonuçta bir ailem var ve onlara karşı sorumlu olduğum için ağzımı açamadım,ama artık dayanamıyorum bu konularda ne yapmam gerekiyor mahkemeyemi gitmem lazım,yoksa hiç bir hakkım yokmu susup oturmammı lazım yardımlarınızı rica ediyorum..
Ayrıca bu gördüğüm yazışmaların hepsini saklıyorum..
Re: İşverenin terör örgütü bağlantısı - haklı fesih
yardımlarınız için teşekkür ederim
Birşey daha sormak istiyorum müsadenizle ben bu sorunlar yüzünden dün akşam tekrar bir kanama geçirdim bu gün endoskopi ile kanama durduruldu ve biopsi için parça alındı ve tekrar rapor aldım cumaya kadar kendimi topralayıp noterden ihtar çekiceğim yanlız bir şey sormak istiyorum şu an şirketin üstüme kayıtlı laptobu bende ve tüm bilgilerde bunda yüklü zaten ben noterden yazıyı yollayınca maaaşımı falanda yatırmayacaklar ve mahkeme süreci başlıyacak mahkeme sonuçlanana kadar onlar benim maaşımı tuttukları gibi bende onların laptoplarını vermemek gibi bir şey yapabilirmiyim bu doğrumudur,böyle birşeyi ihtarbamede belirtmem gerekirmi?
Belirttiğiniz illegal dokümanlar laptop'ta kayıtlı ise zaten adli makamlara başvurunuz durumunda adli makamlar delil olarak buna el koyacaktır. Tabi buradaki bilgilerin gerçekten şirketiniz ve yetkilileri ile bağlantılı olduğunun ispatlanması da bilişim ile ilgili ayrı bir teknik konudur.
Selamlar,
bu laptop benim üstüme kayıtlı olan laptop kopyaladığım bilgiler bunda ama sonuçta cd yede kopyalıyabilirim kullanılan laptop almanyaya gönderirmediyse şirket kasasında ama müdürlerin bu belgelerin doğru olduğunu ve ne yapmaları gerektiğini almanyaya yazdıkları mailler benim için konuyu gizlemem için yazdıkları mailler bende buda konunun gerçek olduğunu zaten ispatlamazlamı almanyada hapiste olan kişi adını mahkeme kararı değiştirmiş diplomalarına kadar bütün evrakları sahte ve almanya .....Yönetim tarafından silinmiştir.... partisindeki bilinen türk milletvekilinin kardeşi,kulaktan duyma söylenilerlede türkiyede bu terör örgütü ile ilişkisi adli makamlarca araştırılıyordu,laptop konusundaki amacım onların benim maaşımı tutma hakkı oluyorsa yasal süreç bitene kadar ben onların laptoplarını neden tutamayım
Arkadaş panik yapıyorsun. Bir laptopları diyorsun sonra da benim laptop diyorsun.
İddialarınızı ve bütün kanıtları Adli mercilere bildirin. Gereksiz polemik ve tartışma yaratmamak için forum kilitlenmiştir.