Muhtar tapulu orman arazisi
Merhabalar foruma daha yeni üye oldum.Benim şöyle bir problemim var konu hakkında bilgisi olanlardan yardım rica ediyorum.
Bulunduğum beldenin bir tarafı çam ormanına sınırdır.Bu orman sınırları içinde etrafı çam ağaçlarıyla çevrili bir arazimiz mevcut.Bu araziyi dedem 1960 lı yıllarda sahibimi denir veya kullanıcısımı denir kişilerden ozamanki muhtar senedi ile almış.1963 veya 1965 yılında beldemizde tapu ve kadastrolama geçmiş bizim bu arazinin tapusu verilmemiştir.O zaman yaşayanlara sorduğumda neden tapularının verilmediğini bir daha gelirler diyerekten konunun üzerine düşülmediğini anlattılar(bizim ki gibi daha bir sürü arazi mevcut)1992 yılında orman kadastrosu yapıldı beldemizde ve bu arazilerin kullanılanları orman kadastrosu tarafından kullanıcı veya sahip olarak adlandırılan kişilerin üzerlerine yazıldı ve 1996 yılında tekrar orman kadastrosundan geldiler ve ben teyit için gelindiğini zannediyorum tekrar kişiler üzerine yazıldı bu araziler.Elimizde orman kadastro tutanağı mevcut (orman arazisinin bu kişi adına orman sayılmayan yer olduğuna oybirliğiyle karar verilmiştir.) Ve muhtar senedide mevcut olup şimdi bir kere tapulama işlemi yapılan bölgede bir daha tapulama işlemi yapılamaz diye bir şeyde mevcut sanıyorum.Ama orman kadastrosu geçmedende normal tapulama yapılamaz bir şeyde var sanıyorum.Bu durumda biz bu arazinin resmi tapusunu alabilmek için nasıl bir yol izleyebiliriz.Teşekkürler.
Re: Muhtar tapulu orman arazisi
konu hakkında bilgisi olan kimse yokmu acaba
Sayın Karcem
Kişiler adına yazıldı derken kimi kastediyorsunuz. Kadastro tespiti sonucu, malik olan kişiler adına tapu verilmiştir.
Eğer buna itirazınız varsa, itiraz olarak ileri sürebilirdiniz. 10 yıl içersinde de dava açabilirdiniz. ,Verdiğiniz bilgiler eksik. Siz bir hukukçuya, elinizdeki belgeleri gösterirseniz, daha sağlıklı bilgi alabilirsiniz
Sn. Ragıp bey
Kişiler adına yazıldıdan kastım dedem üzerine yazıldı 1992 yılında orman kadastrosu geçerken.Bu bölgede tapu ve kadastrolama işlemi 1963 yılında yapıldı orman kadastrosunda 30 yıl önce.İlginiz için teşekkür ederim.