-
Mesai saati
Merhaba ben 27.06.2005 tarihinde özel bir şirkette sigortalı olarak işe girdim. 20.04.2007 tarihinde işten ayrıldım, ayrılma sebebim iş verenin son 3 ay içinde Şirketin ve kendine ait özel borçlarından dolayı icralık olması ve sigortamın yatırılmaması.Şirkete bankalar aracılığı ile para yatıyordu. Alacaklılar gelen paraya ihtiyati tedbir kararı koydurdu. Şirket sahibi çalışanlara şirketin kötü bi durumda olduğunu ve kendimize geçici olarak iş bulmamız gerektiğini söledi.İşler yoluna girdiğinde tekrar devam edebileceğimizi söyledi. Bu zaman zarfı içinde maaşlarımızı alamadık. 20.04.2007 cumartesi günü saat 13:00 da paydos etmemiz gerekirken çalışanlara saat 18:00' e kadar paydos edemeyeceğimizi söyledi, iş olmamasına rağmen neden 18:00 a kadar çalışacagımızı sorduğumda kendine 13:00 da paydos edebileceğin iş bul dedi.Yazılı değil ama sözlü olarak işime son verdi.Şimdi ne yapmalıyım işten çıktım mı çıkarıldım mı? Teşekkürler
-
Re: Mesai saati
Sözlü olarak iş akdinize son verilirken bunu gören işyerinde çalışan şahitler varsa , işvereniniz iş akdinizi feshetmiştir. Ancak "kendine saat 13.00'da paydos edeceğin bir iş bul" sözü ile sınırlı kalındıysa bu kesin olarak iş sözleşmenizin işvereniniz tarafından sonlandırıldığına delil değildir.
Eğer yazılı bir istifanız yoksa veya istifa mektubunuzda bir sebep belirtmediyseniz, zaman geçirmeden tercihen Noter kanalı ile işvereninize bir fesihname göndererek iş akdinizi ücretinizin ödenmemesi ve sigortanızın yatırılmaması sebebiyle haklı nedenle feshettiğinizi bildirmelisiniz. Bu durumda kıdem tazminatına hak kazanırsınız. Ödenmemesi durumunda, İş Mahkemesi'nde kıdem tazminatı ve ödenmeyen ücretleriniz için alacak davası açmalısınız.
Selamlar,
-
Re: Mesai saati
Bilgileriniz için teşekkürler.