Başkasının yerine sınava girme
İyi günler, ben üniversite öğrencisiyim yaklaşık bir yıl önce farklı bir üniversitede arkdaşımın sınavına girdim ve yakalandım. Kendi okulumdan bir yıl uzaklaştırma aldım. Bu olay üzerine ikimizde savcılığa sevkedildik ve 5 gün ceza aldık. Bu ceza paraya çevrildi ve bir hafta sonra ödedik. Mahkemenin sonunda "memnu haklarının iadesi" şeklinde bir ibare kullanıldı. Altı ay sonra adli sicil kaydı çıkarttırdım ve temiz cıktı. Öğrenmek istediğim okuldan veya mahkemeden aldığım ceza memur olmamı ve kısa dönem askerlik yapmamı engeller mi?
Yardımcı olursanız sevinirim.
Saygılarımla..
Re: Başkasının yerine sınava girme
Bildiğim bir konu değil ama yapmasaydın keşke.
Alıntı:
elvancetinkaya rumuzlu üyeden alıntı
Arşiv kaydı da temiz mi?
En yakın zamanda arşiv kaydımıda çıkattırıp yazıcam teşşekkürler elvan bey
Evet kardeşim.Keşke yapmasaydın ama memnu hak ibaresi konmuş.memnu hak demek bütün kısıtlanmış haklarının kendisine iade edilmesi demektir.yani bana göre arşiv kaydınızda temiz çıkar diye düşünüyorum.ama bütün haklarınız size tekrar iade edilmiş istediğinizi yapmakta özgürsünüz yani.daha açık bir ifade ile suç işlememiş gibi siciliniz temiz hale gelmiş. Kısa dönem askerlik yapmanıza engel olmaz düşüncesindeyim.4 yıllık fakülte mezunları kısa dönem olarak askerlik yapıyorlar zaten.
Alıntı:
biblo45 rumuzlu üyeden alıntı
İyi günler, ben üniversite öğrencisiyim yaklaşık bir yıl önce farklı bir üniversitede arkdaşımın sınavına girdim ve yakalandım. Kendi okulumdan bir yıl uzaklaştırma aldım. Bu olay üzerine ikimizde savcılığa sevkedildik ve 5 gün ceza aldık. Bu ceza paraya çevrildi ve bir hafta sonra ödedik. Mahkemenin sonunda "memnu haklarının iadesi" şeklinde bir ibare kullanıldı. Altı ay sonra adli sicil kaydı çıkarttırdım ve temiz cıktı. Öğrenmek istediğim okuldan veya mahkemeden aldığım ceza memur olmamı ve kısa dönem askerlik yapmamı engeller mi?
Yardımcı olursanız sevinirim.
Saygılarımla..
muhtemelen sabıka kaydınızın temiz çıkmasının sebebi. sabıka kaydının arşive alınmasındandır. memurluk kanunun 46. maddesine göre yüz kızartan suçlardan hüküm giymemiş olmalısın. ayrıca bu madde askerliktede geçer. üzülerek söylemeliyim ki bu kayıt her yerde önünüze gelecektir.
Başkasının yerine sınava girmenin cezası okuldan atılmak değilmiydi yoksa ben mi yanlış biliyorum yoksa burada farklı bir uygulamamı var bir arkadaşım aynı derte düştüde onun için bi yardmı olur belki