-
Edinilen Mallar
Merhaba;
Evli olduğum sürece edindiğim mallar (lcd tv ve elektronik eşyalar) eşimin kredi kartından çekildiği için ve yakında mahkeme durumu söz konusu olduğundan, bu mallarım paylaşımı nasıl olacak.Eşim parasını ben ödüyorum ben alacam gibisinden sözler sarfetmekte.Ben de kendisine bu tür hak tanımayacağımı belirttim.Çalıştığım sürece aldığım tüm maaşı eksiksiz olarak kendisine gönderdim ki bununla ilgili tüm evrakları edinme imkanım bulunuyor.Bu durumda ne yapabilirim, o kişinin kredi kartından ödenmiş olması bu malları alma hakkını doğuruyormu?
Yada bana tüm taksitleri ailem tarafından ödenmiş eşyaları (buzdolabı,fırın vb.) eşyaları benim alma hakkım bulunuyor mu?
Yardımlarınız için tşk..
-
Re: Edinilen Mallar
aranızda evlenmeden önce özel bir mal rejimi uygulamamışsanız edinilmiş mallara katılma rejimine tabisiniz demektir.
Bu durumda evlendikten sonraki çalıştığınız bağışlama, miraz gibi kazanımların dışındaki tüm alınan eşyalar edinilmiş mal sayılır. Siz de o malları evlendikten sonra aldığınız için faturanın kimin adına düzenlendiği yada fiili olarak ödemenin kimin tarafından yapıldığına bakılmaksızın eşit olarak paylaştırılmaları gerekir.
-
Çalıştığım sürece gönderdiğim maaş tamamiyle ev için gerekli ödemelerin eşimin hesabı üzerinden yapıldığı içindir.Farklı bir şekilde bağışlama ve buna benzer bir durum söz konusu değildir..
Ama halen ailesi tarafından bir takım tehditvari mesajlara maruz kalıyorum ve şuan ne yapmam gerekiyor bilemiyorum.
-
Ailesi sizi tehdit ediyorsa cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunup telefonlarınızın da dinlenmesini isteyebilirsiniz. Ayrıca bu sizde korku ve endişe yarattı ise aile mahkemesinden gerekli tedbirlerin alınmasını da isteyebilirsiniz.
Durum normal bir ayrılıktan öte kin ve nefret üzerine dönmeye başlamışsa ve sizi bu durum endişelendiriyorsa bir avukatla konuşup vekalet vermenizi öneririm.
-
çok tşk..ederim bilgilendirdiğiniz için..