Eşim öğretmen ve çalışıyor.boşanmamız durumunda benden nafaka kesilirmi?
ikimizin maaşlarıda aynı seviyede.ben sosyal sigortalar kurumuna bağlıyım.özel sektörde çalışıyorum
teşekkürler
Printable View
Eşim öğretmen ve çalışıyor.boşanmamız durumunda benden nafaka kesilirmi?
ikimizin maaşlarıda aynı seviyede.ben sosyal sigortalar kurumuna bağlıyım.özel sektörde çalışıyorum
teşekkürler
T.C.
YARGITAY
2. HUKUK DAİRESİ
E. 2004/3009
K. 2004/6100
T. 11.5.2004
Kısaca Kararın Özeti "Davalı kadının emekli olduğu, düzenli olarak aylık aldığı dosyadaki belgelerden anlaşılmaktadır. Türk Medeni Kanununun 175. maddesi koşulları oluşmadığından yoksulluk nafakası talebinin reddi gerekir."
Ayrıca nafaka istenebilmesi için nafaka isteyen tarafın diğer taraftan daha ağır kusurlu olmaması gerekir.
Eğer çocuk varsa her halükarda velayeti alan kişi akrşı taarftan iştirak nafakası alabilir.
cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.
Anlaşmalı boşanmada da çocuğun velayetini alan taraf nafaka talep edebilirmİ?
Çocuğun velayetini alan taraf velayet devam ettiği sürece iştirak nafakası alabilir.Boşanmış ana da mali gücü oranında çocuğuna bakmak zorundadır. Bu nedenle iştirak nafakasının tesbitinde tarafların mali durumları ve küçüğün yaşının gözetilmesi suretiyle karar verilmesi gerekir.
İştirak nafakası çocuğun hakkıdır ve çocuğa bakmak anne ve babanın ortak görevidir. Bu nedenle tarafların ekonomik gücü dikkate alınarak iştirak nafakası bağlanır.
Geliri olan kadın dava süresince tedbir nafakası alamaz.
Kusuru az olan kadın kusurlu eşten boşanmadan sonra yoksulluk nafakası alabilir. Esas olan gelir değil, kusurdur.
Dava süresince ve dava kesinleştikten sonra velayeti kadına bırakılan çocuğa koca iştirak nafakası öder.