Ölüm aylığı ve bağkur borcu
Merhaba.Benim 1994 yılında ssk kaydım var.Ama prim ödemeleri 1996 da başlamış.Ben bunu sigortada çalışan bir arkadaşla araştırdım.Ama benim ilk sigortalı yapan firmayı hiç tanımıyorum ,semtinden bile geçmemişimdir.1996 yılındaki ve daha sonraki firmaları biliyorum.Bu arada babam vefat ettiği için ondan annemle ben maaş alıyorduk.Sigortaya bildirince maaşım kesildi ,annem maaş almaya devam etti.Daha sonra kız kardeşim ve annem maaş aldı.Kız kardeşimde çalışınca onunda maaşı kesildi birtek annem maaş alıyor.Ben 1998 yılında eşimden ayrıldım .Babamın maaşını aldım ssk dan yararlandım. (sağlık)Daha sonra işyeri açtım ve bağkurlu olmak zorunda kaldım.Bağkurumun primleri yüksek tutulmuş muhasebecim tarafından ,emekli olunca yüksek maaş alırmışım diye.Bu arada şirkete ortak aldım ve şu anda a.ş.tinde %2 lik bir hakkım var imza yetkim v.s hiç biryetkim yok şirkette.Bu arada bağkura geçen taksitlendirme itibari ile 27.000 ytl borcum vardı.Bağkurdan sağlık için kaene v.s çıkartıp yardım alamadım.Tabikii borç nedeniyle.Şimdi;Babamın sigortasından yararlanabilirmiyim?Sağlık karnesi çıkartıp,maaşı alabilirmiyim?Maaş alırsam annemin maaşından keserlermi.SSK da birikmiş Maaşımın olup olmadığını nasıl anlarım.?Şu anda maddi açıdan sıkıntıda olduğum için ssk bile bana yeter.Saygılarımla.(hala evli değilim)
UYARI: "Acil", "yardım" gibi kelimeler konu başlığında kullanılamaz. Lütfen konu başlığını kurallara uygun hale getiriniz. Konu başlğınız forum kuralarına uygun hale getirilmedigi takdirde, konunuz silinecektir. Forum kuralarını okuyunuz ve uyunuz.
Konu başlığı düzeltilmeden bu konu altına yazılacak her türlü ileti silinecektir.