Kardeşimin uzayan boşanma davası
öncelikle merhaba.kız kardeşim bundan 4 yıl önce eşine şiddetli geçimsizlikten dolayı başanma davası açmıştı.davalı taraf il dışında olduğu için hiç bir duruşmaya katılmamıştı.maddi durumumuz el vermediği için avukat tutamamış ve baro bizlere bir avukat tayin etmişti.hakim tam hatırlamıyorum ama davayı yeterli delil olmadığından veya takipsizlikten kapattı ve bizlere ileride anlaşabilirseniz tekrar dava açın dedi.2007 ocak ayında tekrar dava açtık.martta ilk duruşmaya davalı tarafta katıldı.(bu arada sözlü veya yazılı bir anlaşma olmadı)davalı tarafta boşanmak istediğini hakime beyan etti.kardeşimde boşanmak istediğini belirtti..hakim nafaka veya tazminat istiyomusun dedi kardeşim istiyorum dedi.miktar belirtmediğimizve aralarında ücreti anlaşmaları için davayı mayısa erteledi...kardeşim daha sonra karşı taraftan tazminat olarak 3000 ytl istedi.karşı taraf kabul etmedi...lanet olsunki artık onuda istemiyoruz hiç bir şeylerini istemiyoruzda mayısdaki davada bu boşanmayı en kısa yoldan nasıl bitirebiliriz.ortada birde çocuk var..ayrı yaşamaya başladıklarından iki yıl sonra karşı taraf:çocuğu verirseniz boşanmayı kabul ederim: dedi ve onlara verdik.ama tabiki yine boşamadı.ardaki olayları tahmin edersiniz.kardeşim artık ne boşa geçen yılların tazminatını nede bir nafaka istemiyor karşı taraftan..mayısdaki boşanma davası en kısa şekliyle nasıl biter yardımcı olursanız çok sevinirim..iyi çalışmalar
Re: kardeşimin uzayan boşanma davası
Sayın yavuz52700,
Bahsettiğiniz olayda burada danışacağınız kişilerin değil davaya bakan hakimin kişisel görüşünün önemli olduğunu düşünüyorum..Biz burada ne kadar şey söylersek söyleyelim olayda hakimin kanaati önemlidir..Ama kardeşinizin nafaka, tazminat ve velayet haklarından vazgeçmemesinin daha iyi olacağı düşüncesindeyim..Avukatınızda varmış bence onunla görüşmenizde fayda var.