Kaçak elektrik suçlusu kim
ben bir apartman dairesinde ikamet etmekteydim elektrik sayacı apt.girişinde herkesin kolayca ulaşacagı bir yerde.
elektrikciler gelip sayacınız değişecek diyor değiştiriyorla bu değişen sayac incelenmek üzere istanbuldan ankaraya gidiyor orda labaratuarada incelenmiş diskte oynama tespit edilmiş.
bu elektrik sayacı ankaraya kadar giderken sarsıntıdan dolayı disk oynamazmı ?
birde sayacta mühür yokmuş bu mühür 3 yıldır sökülmüş eve gelen elektrik görevlisi bunu görmeyecek kadar körmü.
mühür sökülmüşse neden ilk ve daha sonra geldiğinde müdahale etmiyorda 3 yıl sonra müdahale edip 1600 YTL kaçak cezası verdiyor.
ödeme olmassa ne olur. sorumlusu kim olur bunun
Re: kaçak elektrik suçlusu kim
Bildiğim kadarıyla sayacın durumunu hakkında bugüne kadar bilginizin olmaması yasal olarak sorumluluğunuzu ortadan kaldırmaz.
Sayın bedas,
Elektrik sayaçlarının muhafazası, abonenin sorumluluğundadır.
Gerek kapak, gerekse kulak mühürlerinin koparılması suçtur ve
Elektrik idaresinin yetkililerince farkedilip tutanak tutulması halinde,
cezai müeyyidesi vardır.
Sayaçların Ankaraya gittiği bilgisine ise katılmıyorum zira Bakanlık yetkisindeki kontroller İstanbulda (değişmediyse) Karaköyde yapılmaktadır.
Ödeme olmazsa, abone mahkemelik olur ve faiz ve masrafları da ödemek durumunda kalır.
Ayrıca elektriksiz de kalabilir.
Esenlikler,
Böyle bir durumda aleyhinizde kamu davası da açılacağını düşünüyorum. Sizin olayınızın aynısı bir yakınımın da başından geçti. Aleyhinde kamu davası açıldı ve beraat etti. Sebep; saatin herkesin ulaşabileceği bir yerde olması ve saat mühürlü olduğu halde sayacı kendileri değiştirmek için gelip akıllı sayaç takıyorlar (TEK görevlilileri), bundan sonrasında da 1yıl boyunca bu adrese fatura gönderiyorlar. Bütün bu durumlar da, mühürün kullanıcı tarafından kırılmadığını ve kaçak elektrik kullanılmadığını gösterdiğinden karar beraat oldu.
Sonuçta takdir tabiki de hakimindir.