-
Boşanma kararı
Boşanma davamın ilk celsesi 27 martta oldu. Eski esim de bende yurt dışında yaşıyoruz.İlk celsede avukatlarımmız aracılığıyla bosandık. Benim avukatım kararın kesinlesmesi için yazı çıkacagını söyledi. Bu kararın kesinleşmesi için çıkan yazı dan sonramı temyiz süresi başlar yoksa 27 martta verilen hakimin verdiği karardan sonramı temyiz suresi başlar. Ayrıca anlaşmalı boşandımız için eski eşim karar değişerek temyize başvurabilirmi.Saygılarımla...
-
Re: Boşanma kararı
Temyiz süresi gerekçeli kararın taraflara tebliğinden itibaren başlar ve eşiniz de siz de temyiz edebilirsiniz.
-
İlginize tesekkur ederim. Anladığım kadarıyla 27 martta ki kararın kesinleşmesi beklenecek ve bu karar kesinleştikten sonra taraflara tebliğ edilecek. Tebliğ taraflara ulaştıktan sonra 15 gün temyiz suresi başlıyacak. Avukatım sa tebliğe gerek olmadığını dün itibariyle karşı tarafın temyiz için 1 hafta süresi kaldığını söylüyor kararın kesinleştiğini söylüyor. Anlamadığım konu karar bize ulaşmadı bizim adımıza avukatım vekaletim onda olduğu için tebliği kendisi alabilirmi.
-
27 Mart tarihli kararın kesinleşmesi demek o kararın süresi içinde temyiz edilmemesi demektir. Mahkeme kararları ise gerekçeli olmak zorundadır. Gerekçeli karar 27 Martta verildi ve vekillerin yüzüne karşı okundu ise süre işlemeye başlar.
Ancak bazı hallerde sadece hüküm kısmı okunup gerekçeli karar yazılmayabilir. Bu durumda gerekçeli karar yazılıp tebliğ edildikten sonra süre başlar. Avukatınız duruşmaya girip size bu bilgiyi verdiğine göre gerekçeli karar 27 martta verilmiş olmalı.
-
Yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim. Avukatımda sizin yazdıklarınızı bana iletti. Ama! 27 Martta gerekçeli karar çıktı yazı çıkacağını söyledi.Temyiz suresinin dolması içinde 1 hafta kaldığını söylemişti. Ve dün itibariyle avukatımın bahsettiği 1 hafta süre bitti avukatımsa hala bi hafta sureden bahsediyo bu nasıl oluyo acaba..
-
O halde gerekçeli kararın 27 Marttan sonra tebliğ edilmiş olma ihtimali kuvvetlidir.
-
Bu halde temyiz suresi de dolmuş olmuyomu? Boşanma kesinleşmiş ve karşı tarafın itiraz hakkı dolmuş olmuyomu.
-
Gerekçeli karar çıkınca taraflardan biri harcı yatırarak karşı tarafa tebliğ eder. 15 gün bu şekilde başlar. Avukatınız veya karşı tarafın avukatı harcı yatırıp diğerine tebliğ ettiyse süre başlamıştır.
Avukatınıza tebligatın ne zaman yapıldığını sorun.
Tabii 15 gün beklemeden temyizden feragat dilekçesi yazarak daha önce de karar kesinleştirilebilir.
Benim son celsem 3 hafta önce oldu, ama mahkeme kalemi yeni, işleri yoğun olduğu için gerekçeli karar daha yazılmamış mesela.