Nüfus cüzdanımı yenilemek ve nüfus kaydımı(bağlı olduğum yeri) ikamet ettiğim yere almak istiyorum.Hangi adımları izlemeliyim detaylı olarak yazarsanız sevinirim.İlginiz için şimdiden teşekkürler.
Printable View
Nüfus cüzdanımı yenilemek ve nüfus kaydımı(bağlı olduğum yeri) ikamet ettiğim yere almak istiyorum.Hangi adımları izlemeliyim detaylı olarak yazarsanız sevinirim.İlginiz için şimdiden teşekkürler.
nufus kaydını aldırmanız mümkün değil
Sayın Atay,
Bu hususta, herhangi bir değişiklik olmadıysa, ben Kadıköy Nüfus Müdürlüğüne müracaat ederek Adana'daki kaydımı ailece İstanbul-Kadıköy'e aldırdım.
Nüfus cüzdanımda eskiye ait hiçbir bilgi bulunmamaktadır.
Bildiğim kadarı ile bağlı olunan nüfus müdürlüğüne müracaat ederek işlemler başlatılabiliyor.
Esenlikler,
Sayın Kasıman evet eskiden öyleydi. Ama Merniz ile birlikte, tüm kayıtlar bilgisayar ortamında elektronik olarak tutuluyor.
Bu nedenle, herhangi bir nufus müdürlüğünden, bağlı bulunduğunuz nufusa gitmeden işlemlerinizi yapabiliyorsunuz. Nufus kaydı sadece şekil olarak kaldı. Tüm kayıtlar artık merkezde
Sayın Atay,
Cevabınız suratımda bir yokat gibi patladı.:eek:
Yaşlandığımızı bu kadar çarpıcı duyurmanız şartmıydı ?:kızgın:
Evet bu işlemi 15-20 yıl önce yapmıştım.:mahcup:
Demek ki işlemler de, bizim gibi tedavülden kalkmış.....:o
Esenlikler,
Zaten bizi yakında sabun yapacaklar
Yani nüfus cüzdanın arkasındaki nüfusa bağlı olduğu yer ibaresini değiştirmek mümkün değil mi?