Tebliğ Edilmeyen Karar Sayesinde Aranıyor muyum?
Merhabalar;
Benim sorum şu şekilde olacak;
Kıbrıs'ta 1985/4 tertip S-1 yazıcısı olarak askerliğimi yaptım.Askerliğimin bitmesine 45 günüm kala kendi isteğimle Cep Telefonumu takım komutanımıza teslim ettim ve dolayısıyla kendiside beni emre itaatsizlikte ısrar suçundan mahkemeye verdi. Kendisi günlük emir defterinde bu konuyu bize imza karsılığı tebliğ ettikten sonra ekledi ve buna kendi yazıcısı ve bende şahit olduk, kalem mürekkepleri bile farklı defterde ancak mahkemeye ifade verirken hala asker olduğum için bunu ifademde belirtemedim.Korkumdan. Kalan günümde mahkemem yetişmedi ve sivile sarktı.Yaklaşık olarak 1 ay öncesi mahkemem yapıldı. Telefon sayesinde arkadaşımdan aldığım habere göre 25 gün oda hapsiyle cezalandırılmışım ancak şu ana kadar herhangi bir telbiğ belgesi elime ulaşmadı.
1. Ben şu anda aranıyor durumda mıyım?? (Terhis Belgemde şu anda ikamet ettiğim adres kayıtlı )
2. Sivilde davayı temhise götürebilirsem bu cezayı kefalete çevirebilmem mümkün müdür? Yapmam gereken neler ?
3. Almış olduğum 25 günlük ceza, sivilde yarısı kadar çekiliyor diye bir duyumum var, doğruluk payı nedir ?
Konu hakkındaki yardımlarını bekliyor ve şimdiden tesekkur ediyorum.
Re: Tebliğ Edilmeyen Karar Sayesinde Aranıyor muyum?
Karar yüzüne karşı verilmemiş anlaşılan o yüzden karar tebliğ için geldiğinde 7 gün içerisinde temyiz edebilirsin.Dava sivile gitmez.Sırf askeri suç olduğundan.Daha önce yazılanlara bir göz atsaydın 16 gün yatacağını bilirdin.