-
Düğün vb. gibi törenler
Evlilik öncesi törenler yanlız bizde değil tüm kültürlerde çok önemli. Belki zaman, mekan, para gibi yaşam koşulları, geleneksel törenleri büyük ölçüde askıya aldı. Ancak özellikle küçük yerleşim birimlerinde en önemli sosyal olaylardan biri hala.
Geleneksel törenlerin askıya alınmasında kent yaşamının getirdiklerinden başka bireysel tercihlerde önemli. Pek çok çift adayı bunları gereksiz saçma olarak niteliyor. Bazıları sırf ailelelerini mutlu etmek için katlanılması gereken işkence... Nikah davetiyesi yerine biz evlendik maili gönderenlerin sayısı artıyor.
Acaba tören evliliği etkiliyor mu? Aileleri mutlu etme, gelin adayının içindeki pamuk prensesi tatmin etme dışında bir önemi var mı bu törenlerin? Siz ne düşünüyorsunuz?
-
Re: Düğün vb törenler
Henüz evlenmedim ama, evlilik töreni bence evliliği olumsuz etkilemez. Sadece çiftler ve aileleler biraz yorulurlar. Tabi diğer taraftan ailelerin birbirine karşı tavır ve davranışları düğün sonrasında iz bırakabilir.
-
Benimde sözünü ettiğim bu işte. hem onca masraf hemde sayısız çekişme. Törenden aylar sonra bile tartışmalar sürebiliyor.
-
Tören mutluluğu tabiki de etkilemez. Kişilerin anlaşmasına bağlı değilmidir her şey. Maksat, en mutlu günü en güzel şekilde eğlenerek, sevdiklerimizle beraber geçirmek. Bu sade bir yemekle de olabilir, davullu zurnalı bir eğlnceyle de olabilir. Ancak,unutmayalım ki bugün sadece bir kez yaşanıyor. Başkaları ne demiş, ne yapmış önemli değil. Mühim olan iki kişi anlaşsın, memnun olsun eğlensin, mutlu olsun, gerisi yalan.. Tabiki de ailelerinde sözleri kıymetli olmalı. Anne babanın da söyledikleri dinlenmeli. Ancak, evlenecek olanların kafasına hiç yatmayan bir şeyi, sırf aileleri istiyor diye yapmaları da ne derece mantıklı ki!!
-
Eskiden olsa :( (gençken) bu törenlerin saçmalık olduğunu düşünürdüm. Nitekin annemi defalarca sinir etmişimdir bu konulardaki düşüncelerimle.
Bu gün bu törenlerin son derece gerekli olduğuna inanıyorum. Sebebi ise asla kutlama boyutu değil. En ufak bir organizasyon bile sayısız kararın alınmasını gerektiriyor. Evlenme töreni aslında bir çeşit sınav olarak görülmeli çiftler tarafından. Birbirlerinin tercihleri, karar alma sürecindeki tutumlar, tabii ailelerin kendilerine nasıl bir rol biçtiği, bunlara karşı geliştirilecek stratejiler vb. Hem bir sınav hem de karşınızdakini tanımak için inanılmaz bir fırsat.
Ancak çiftlerin olayın bu boyutunu yeterince iyi algılamadığını düşünüyorum. Bütün kararları size bırakan yada bütün kararları kendi vermeye çalışan, yada sürekli annesine danışan biri. Aslında sonraki 50 yıl için çok iyi mesajlar veriyor. Bu mesajları iyi değerlendirmek ve büyük kararı gözden geçirmek lazım. Nikah şekeri seçiminde her iki tarafıda mutlu edecek bir karar alamayan bir çiftin bir kaçyıl içinde soluğu mahkemede alması çok doğal değil mi?
-
Gecem1970 Cok Haklisiniz..cİftler Bu Asamada İlk Sinavlarini Verİyorlar..bu Asamalarda Takilip Kalan Ve NİŞan Bozan Cok Cİfte Sahİt Oldum
-
evt evlılık gercekten cok ıyı bır sınav cıftler ıcın cunku duğun arifesınde davetıler dağıtıldıktan bıle ayrılanını cok duydum.