-
Boşanmanın Reddi
Merhabalar,
Eşim Ocak 2005 de şiddetli geçimsizlik gerekçesiyle boşanma davası açtı. 2 yıl süren davanın her celsesinde hem eşim hem de boşanmak istediğimizi söylediğimiz halde hakim boşanmanın reddine karar verdi.Anlaşmalı boşanamıyoruz, çünkü ben bayanım 5 yaşında bir oğlum var eşim nafaka vermeyi reddediyor. Boşanmanın reddinden çok önce ilk celsede 400 ytl tedbir nafakası bağlanarak, çocuğumuz için görüş günü belirlenmişti. Boşanma reddedildiğine göre eşim çocuğumuzu istediği zaman görme hakkına, ayrı yaşadığım evime girme hakkına sahipmidir? 400 ytl tedbir nafakası kalkacakmı? Ve hakim iki tarafda istediği hatta yalvardığı halde bizi neden boşamadı? Ki biz defalarca karakolluk olduk eşim evime gelip beni rahatsız ettiği için. Beni rahatsız etmesini nasıl engelleyebilirim? Nafakanın devamı için ne yapabilirim? Bundan sonraki süreç için bir fikir verirseniz çok sevinirim. Teşekkürler ve sevgiler...
-
Re: BoŞanmanin Reddİ
Anlattıklarınıza göre eşinizin davası reddedilmiş. Eğer kusurlu eş dava açarsa ve diğer eş kusur tamamen davacıda olduğu halde zamanında karşılık dava ile cevap vermezse hakim yargıtay kararlarına göre davayı reddetmek zorunda.
Temyize de gönderseniz bir sonuç çıkmaz.
Bu dava sizin boşanmayı gerektirecek derecede kusurlu olmadığınızın tescilidir.
Sizin "evlilik birliğinin bozulması" veya başka bir nedenle boşanma davası her zaman açabilirsiniz.
Kocanızın açtığı boşanma davası kesinleştikten sonra tedbir nafakası da kesilecektir.
Gerekçeli karar çıktı mı? Gerekçeli kararda ne yazacak o da önemli.
Kocanızdan ayrı yaşamakta haklı olduğunuzu ispatlayabilecek durumdaysanız boşanma davası ile birlikte veya boşanma davası açmadan tedbir nafakası davası açabilirsiniz.
Boşanma davası açan eş, ayrı yaşama hakkı kazanır.
-
Sayın mineminemm,
Mahkemenin sizi boşamaması ilginç geldi..Eğer eşiniz size şiddet gösteriyorsa o zaman eşinizin uzaklaştırılması için dava açabilirsiniz..Eşiniz bu karara uymazsa hapis cezasıyla cezalandırılır. Nafakanız kesilir..Eşinizi uzaklaştırma kararı haricinde ortak konutunuzdan uzak tutamazsınız..Bence bir an önce siz boşanma davası açın..
-
Artık hakimler davacı davalının boşanmaya sebep olacak kusurunu ispatlayamıyorsa ve davalı karşı dava açmamışsa boşanmanın reddine karar veriyor.
Bkz. benim durumum. Karım hem suçlu hem güçlü olarak eşyaları, ziynetleri ve paraları alıp 2 hafta sonra evi terk etti. Bana inanılmaz iftiralar attı. Ben de mahkemede aksini ispatladım, ama bu hakaret ve iftiralardan sonra evli kalamayız, boşanmak istiyorum dedim. Ama karşılık dava açmadığım için hakim reddetti.
-
Gerekçeli karar henüz çıkmadı. Son duruşma 18 Nisandaydı.Peki ben karşı dava açmakta geç mi kaldım?
-
Re: Boşanmanın Reddi
Önce gerekçeli kararı bir okumak lazım.
Karşı dava o boşanma davası açtıktan sonra belli bir süre içinde açılması gereken davadır.
Eğer gerekçeli kararda eşinizin kusurlu olduğundan dolayı boşanmanın reddedildiği yazarsa siz yeni bir dava açıp eski davaya ve burada bahsettiğiniz olaylara dayanarak eşinizin kusurunu ispat eder ve dava sırasında tedbir nafakası dava sonrasında yoksulluk nafakası, maddi-manevi tazminat alma hakkınız doğar.
-
Gerekçeli karar çıkar çıkmaz sizden tekrar yardım isteyeceğim. Teşekkür ederim..
-
merhabalar, bizim gerekçeli kararımız çıktı. Diyor ki;
....... Tarafların müşterek çocukları bakıma muhtaç ve birliğe muhtaçtır. Bunun yanında davacının güven sarsan davranışları sabittir, davalının ise sabit değildir. Bu itibarla davacı tarafın iddiaları ispatlanamadığından davacının davasının reddine karar verilmiştir....
Bunun dışında başkaca bi açıklama yapılmamış, bana karşı tarafın temyize gitme ihtimali olasılığı söylendi. Bu ne anlama geliyor. Ben boşanmak için dava mı açmalıyım tekrar yada nafakanın devamı için ne yapmalıyım? Boşanma davasından ayrı mı açmam gerekiyor nafaka davasını? Hemen açabilir miyim? Beklemem mi gerekir temyiz süresini?
Teşekkür ederim..
-
Bir de tazminat için gerekçe olarak önceki davadaki suçlamalarının asılsızlığını söz konusu edebilir miyim? Neye göre talep edebilirim? Üzgünüm aslında farkındayım avukat tutmalıyım ama buna gücüm yok ve barodan da talep edemiyorum çünkü görünürde maddi durumum yeterli sanılıyor, tabiki oğlumun kullandığı cihaz için servet harcadığımı ispatlamam da zor baroya... Bu nedenle affınıza sığınarak yardım rica edeceğim...
-
Eşinizin açmış olduğu boşanma davasında Mahkeme lehinize karar vermiş.Bu kararla kusurlu tarafın eşiniz olduğu ispat bulmuştur.
Boşanmak istiyorsanız,siz yeni bir boşanma davası açabilirsiniz,eşinizin açmış olduğu dava dosyasını delil olarak gösterebilirsiniz,ayrıca diğer başka delilleri ve özellikle tanıklarınızı belirtebilirsiniz.Bu davayla birlikte hem kendiniz hem de çocuğunuz için nafaka talep edebilirsiniz.Tazminat talebiniz olabilir.
Boşanmayı düşünmüyorsanız ve ayrı yaşıyorsanız,sadece nafaka için dava da açma hakkınız bulunmaktadır.Seçim sizin.