İşyeri değişikliği ve tazminat hakları

sevgili arkadaşlar ilk önce yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.saygılar.
   1997 yılında başladığım iş yerinden 1998 mayısında askere gittim 1999 kasımında tekrar asker dönüşü başladım ve 2007 mayıs ayında beni işten çıkaracaklarını söylediler ve bende tazminatımı vermeleri karşılıgı işten ayrılabilecegimi söyledim.bana tamam biz araştıralım tazminatını deyip işten ayrıldım. daha sonra iş yerinde çalışanlara bir tutanak imzalatmışlar ve çıkışımı vermişler.(nasıl olduysa bilmiyorum.
    2000 yılı ve 2007 yılı arasında beni 4 kez işten çıkarıp başka şirketlerine aktarmışlar.isterseniz sigorta hizmet dökümünü gönderebilirim.bana 1 lira bile ödemediler.amacım para değil ama ben bunu hak etmediğim için canım sıkılıyor.ne yapmalıyım.sağolun.

Re: İşyeri değişikliği ve tazminat hakları

Sayın brayn4,

Her halükarda işe iade davası açma hakkınızı kaybetmişsiniz.
işten ayrılalı 1 yıl olmasına rağmen neden bu kadar beklediğinizi anlayabilmiş değilim.
İhbar ve kıdem tazminatı alacakları 10 yıllık, diğer işçilik alacakları (ücret, fazla mesai vs.) 5 yıllık
zaman aşımına tabidir.
İşten çıkarılmayıp, kendi isteğinizle ayrıldığınızın ispatı ise işverene aittir.
Şirketler arasında devredilmiş olmanız, yasanın kurallarına göre, (madde 6) haklarınızı kaybettirmez.
Bu kadar süre işten çıkarılışınıza itiraz etmeyişiniz, aleyhinize değerlendirilebilir. (tutanak da etkili olabilir.)

Size önerim elinizdeki tüm bilgi ve belgelerle birlikte bir avukattan profesyonel yardım almanızdır.

Esenlikler,

Re: İşyeri değişikliği ve tazminat hakları