Re: harici kira sözleşmesi
kiracının 1 yıllık kira suresı doldumu. yenı malık kiracıyla anlasmak mı ıstıyo tam olarak anlamadım acık yazarsanız sevınırım
yeni malik olmadan kaynaklı çıkarma mümkün olmadığına göre..
Çıkarmak için gerekli süreyi kaçırmışız. Yani yeni malik mülkiyeti aldıktan sonra 1 ay içinde ihtar çekmediği için artık çıkaramıyoruz sanırım. zaten sorumda bu. yeni malik bir ay içinde ihtar çekmediğine göre ve ihtiyaç sebebiylede dava açamayacak olduğu gözetilerek başka bir yol bulabilir miyiz?
Ve diyelim ki cevabınız evetse yani çıkarmanın yeni malik olmadan kaynaklı başka yolu yoksa ve eski kira kontratı yeni malik içinde geçerli olacağına göre asıl kira kontratı mı yeni maliki bağlar? yoksa kiracının eski müvekkile imzalattırdığı düşük meblağlı makbuz görüntüsünde harici kira kontratı niteliği var denilebilecek belge mi ?
ilginize çok teşekkür ediyorum..
Re: harici kira sözleşmesi
Sayın av.fehiman,
Olaya şöyle bakınız elinizde bir kira kontratı varmı ??
Varsa ve altında da kiracının imzası mevcutsa sizin için sorun yok..
O takdirde 2005 yılı içinde 6.500 ytl nin ödendiğini ama kalan 200 YTL nin ödenmediğini ileri sürerek icra takibi yaparsınız..Makbuzun sehven yanlış yazıldığını, söylenmek istenenin 2005 dönemine ait kiradan 6500 YTL'sinin tahsil edildiğini, kiracının verilen makbuzdan çıkar sağlamaya çalıştığını, bu durumda sözleşmeye bakılması gerektiğini, asıl sözleşmenin 6700 YTL den yapıldığını ve kiracının da bunu imzaladığını ileri sürebilirsiniz..
Kiracınız çok uyanık doğrusu..Ancak şöylede bir durum var eğer sözleşme yenilenmemişse aynı şartlarla devam eder denilir..Aynı şartlar demek eğer kira artırımına ilişkin bir düzenleme varsa ki genelde TEFE TÜFE esas alınır bu takdirde yeni mal sahibide bu oranda artırıma gidebilir..
Bu yolu denediniz mi ??? Elinizde sözleşmeniz varken niye sıkıntı yaşıyorsunuz anlamadım..