SSK'ya ödediğim primlerin ödenmemiş olarak gözükmesi
Merhaba,
Sigortalılık başlangıcım SSK ile oldu. 43 ay SSK'ya kendi işyerimde çalıştığım için kendi adıma prim ödedim. Daha sonra iş değişikliği yaptım ve Bağ-Kur'a geçtim. Bağ-Kur'a geçerken SSK günlerimin hesaplanarak primlerin Bağ-Kur'a aktarılması için SSK'dan talepte bulundum. SSK, gönderdiği yazıda ödeme yaptığım prim gününün 43 ay değil sadece 120 gün olarak gözüktüğünü bildirdi. Elimde yaptığım ödemelerin banka dekontları var. SSK'dan gelen yazı da mevcut. Nereye nasıl bir dilekçe ile başvurmalıyım.
Not: Eğer aradaki 35 aylık primi Bağ-Kur'a aktarırsam(olması gereken bu) şu anda emekli olmam gerekiyor.
Yardımlarınızı bekliyorum.
Selamlar.
Re: SSK'ya ödediğim primlerin ödenmemiş olarak gözükmesi
Sayın SERGUNEY,
Benzer durumu emeklilik sırasında yaşamış biri olarak diyebilirim ki,
Emeklilik talebinizi ilgili kuruma (sizde Bağ-Kur) yaptığınızdakurum gerek SSK gerekse Emekli sandığına yazı yazarak emekliliğe esas prim günlerinizin toplanmasını sağlıyor. Muhtemelen SSK sizin edindiğiniz yanlış bilgiler doğrultusunda cevap verecektir. Bu nedenle bağlı olduğunuz SSK müdürlüğüne bir dilekçe ile başvurarak (elinizdeki belgelerle) yanlışlığı düzelttirmenizde yarar var.
Esenlikler,
Sayın KASIMAN ,
Bağ-Kur prim günlerimizin toplanmasını incelerken SSK'dan gelen yazıyı dikkate almaz mı, yani SSK'da bir yanlışlık var. 43 ay ödeme yapılmasına rağmen, 8 ay ödeme gözüküyor. Önce SSK'nın bu yanlışı düzeltmesi gerekmez mi? Ben bu yanlışı düzeltmek için nasıl bir yol izleyebileceğimi araştırıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum..
Sayın SERGUNEY,
Cevabını verdiğim bir soruyu neden bir daha sordunuz anlamadım.
Bağ-Kur SSK nın kendisine verdiği bilgiyi esas kabul eder, başka araştırma yapmaz.
Onun için önceki cevabımda da söylediğim gibi, yanlışlığın düzeltilmesi ile ilgili olarak, bağlı olduğunuz SSK Müdürlüğüne bir dilekçe ile müracaat edin.
Elinizdeki ispat vesilesi evrakları da ibraz ederek, Yanlışlığı düzelttirebilirsiniz.
Ancak, bu gibi konular takip gerektirir, bazan hemen hallolan meseleler bazan biraz zaman alabiliyor.
Esenlikler,
Önceki yazınızda Bağ-Kur'dan bilgi talep etmemi söylemişsiniz gibi geldi.
İlginize ve yardımınıza teşekkürler..