Annemle babamın boşanması
Merhabalar,
Foruma henuz katildim, sahiplerine tesekkurler gercekten faydali bir site.
Benim merak ettigim bazi seyler var, ben 23 yasindayim ve evimin gecimini sagliyorum. Babam uzun suredir issiz ve bundan sonra da calisacaga benzemiyor, bununla beraber kendisinin bizi buyuttugunu kiraci olarak oturdugumuz evimizde onun da hakki oldugunu iddia ediyor. Lutfen babalarin kutsalligindan ya da babadir ne de olsa kliselerinden bahsetmeyin cunku insan yasayinca bunlarin tamamen palavra oldugunu goruyor. Benim merak ettigim hususlar asagida, eger cevap alabilirsem cok sevinirim.
Annem ve babam arasindaki bir tartisma da bir gun babam bana su kadini goruyor musun vb sozler soyledi ben de bosan o zaman dedim, cevabi bosanirim ama sonrasina karismam oldu. Benzer tehditleri cok savurur ben bosansam da bu eve gene gelecegim, hayatinizi cehenneme ceviririm gibi anneme bir kac kez onu oldurebilecegini katliam yapabilecegini bile soylemis. Ancak ben gidip kendisiyle konustugumda bunlarin tamamen sinirden soylenmis laflar oldugunu soyluyor. Su ana kadar hic bir dayak olayi yok ancak bir iki itis kakis olmus. Kulaktan dolma edindigim bilgilere gore soyledigi bu sozler icin hukukun yapacagi hicirsey yokmus. Mahkemede de sinirlenince soyledigini belirtebilirmis gidecek hic bir yeri olmadigindan onu evden uzaklastiramazmisiz. Bir fiil soz konusu olmadikca onlem alinmazmis. Bu dogru mu?
Ayrica, eger bosanilirsa gene de eve gelme hakki olur mu? Istemedigimiz halde gelirse polis cagirma hakkimiz var midir (gerci bu hak herkeste mevcut galiba da ilgilenirler mi diye soruyorum).
Bu kisinin hicbir sekilde sosyal guvencesi yok ssk kayitlarina bakilirsa hic bir zaman duzenli olarak calismadigi anlasilir bu durumda eslerden birinin sorumluluklarini yerine getirmemesi sarti olusuyor herhalde?
Ayrica benim ve kardesimin tanikligi gecerli mi? Ettigi gercekten agir kufurler icin taniklik edebiliriz.
Gelelim en onemli konuya, ben henuz askerlik gorevimi yapmadim acikogretim ogrencisiyim, acikcasi boyle bir konumdayken (is stresi dersler) ve zar zor gecinirken (eve benim baktigimi soylemistim 600 milyon maasla...) boyle bir ise kalkisilmasi mantikli olur mu? Kendisinin mahkemede kesinlikle bosanmak istemeyeceginden eminim. Yillar suren stres ve zorluklarla dolu bir ise mi kalkismis oluruz yoksa tek celse de biter ve huzura mi kavusuruz. Kisacasi baska bir konu da okudum bugun... bu ulkede (ya da dunyada) gercekten adalet var mi yoksa kitkanaat gecinirken cirpina cirpina daha fazla mi batariz? Takdir edersiniz ki sirtimdaki yuk gercekten agir, tavsiyeniz nedir? Maddi durumumuz daha iyilesene kadar (ki boyle bir umut bir nebze var) ya da en azindan ben askerligimi yapip gelinceye (ki bu birkac senelik bir sure) ve boylece is bulma imkanlarim cogalip da issiz kalirsam ne yapariz vb dusuncelerden kurtuluncaya kadar beklemek mi daha iyi, hemen harekete gecmek mi?
Not olarak belirteyim bosanma olursa bunu yapacak olanin ben degil annem oldugunun farkindayim evet :), ama anneme bakma sorumlulugu da sevgili babam sayesinde benim ustumde.
Saygilarimla