Merhabalar,
ipoteğin paraya çevrilmesi yolu ile takibe geçen alacaklı satışı düşürürse tapudaki diğer ipotek alacaklıları , icra takibine geçmemiş oldukları halde satışa devam edebilirler mi?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler..
Printable View
Merhabalar,
ipoteğin paraya çevrilmesi yolu ile takibe geçen alacaklı satışı düşürürse tapudaki diğer ipotek alacaklıları , icra takibine geçmemiş oldukları halde satışa devam edebilirler mi?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler..
Takibin tarafları satışı isteyebilir. Taşınmaz üzerinde başkaca alacaklıların ipotekleri varsa o alacaklılar kendi ipoteklerinin paraya çevrilmesi için kendi takiplerini açmalılar veya açmış oldukları takipler var ise o takiplerden dolayı satış istemeliler
bugüne kadar takip yapmak istemedim..nasıl olsa başlamış bir takip var bize de bişey kalırsa satıştan direk alırız hiç uğraşmayalım dedim.. bir yandan da ipotek olduğu için ipotek bedelinin üstünü alamayacağımızı yani vek. ücreti masraf ve harçların tarafımıza ait olacağını öğrenince beklemenin en iyisi olduğuna karar verdim.. bu bilgim doğru sanıyorum ?? ama şimdi düşünüyorumda adam son gün parayı götürür öderse satış düşer ve bizim elimizde hiçbir şey kalmaz.. satışa 1 ay var.. umarım satış düşmez. Cevabınız için çok çok teşekkür ediyorum..