Senet ve çeklerim ödenmedi
Saygıdeğer avukat ve üye arkadaşlar benim elimdede ödenmemiş bir çek ve birde senet bulunmakta senet olan evrak kişinin kendi adını çek ise cirosunu taşımaktadır.bu iki evrakta karşılıksız çıktı kişi ile iyi niyetle anlaşma yoluna gitmeme ve kendisini idare etmeme rahmen ödememekte ısrar edince bende çareyi avukatıma evrakları teslim ederek gerekli işlemi yapması için yetki verdim sonuçta işlemler başladı.bana borçlu olan kişinin akaryakıt istasyonu olmasına rahmen kendi isminin dışında akaryakıt istasyonunun şirket adı ile anıldığını tespit ettik.avukatımın yazışmaları sonucunda ilgili kişi mal beyanında bulundu üzerine kayıtlı taşınmaz (tarla arsa )olduğunu bildirdi.tapu dairesinden araştırıldığında kişinin üzerine olan taşınmazlarda icra takibi olduğu tespit edildi. şimdi benim öğrenmek istediğim kişiye ait olmasına rahmen şirket olarak geçen akaryakıt istasyonuna haciz götürme şansımız yokmu? avukatım kendi ismi geçmediği için birşey yapamıyacağımıza dair imalarda bulunuyor.eminim ki böyle bir yasa vardır ama ben alacağımı nasıl tahsil edebilirim yoksa bizim paralar gittimi ?bilgisi olan arkadaşların cevapları için teşekkür ederim.
Re: Senet ve çek lerim ödenmedi
Avukatınız imada bulunmamıştır. Avukatlar imada bulunmaz sizin neye hakkınız olduğunu neye olmadığını anlatırlar.
Borçlunun malları hakları ve varlıkları haczedilir. borçlunun yöneticisi olduğu veya ortağı olduğu tüzel kişinin malları haczedilmez.
ancak aldığı maaş , kar payı ve/veya hissesi hiczedilebilir.
cevap için teşekkürler peki bu kişiye ait taşınmazların üzerinde bulunan taşınmazlara ait eski veya yeni haciz işleminin olup olmadığını araştırabileceğimiz bir internet sitesi varmıdır? demek istediğim araç sorgulama yapar gibi kişilerinde üzerine kayıtlı taşınır taşınmaz malların sorgulamasını yapabileceğimiz bir link varmı??? cevap için teşekkürler.
Sayın gunsur,
Öyle bir link yok tapu kayıtlarını ancak ilgililer görebilir..Bunun için önce takip yapmalı sonrada tapu kayıtlarının haczini talep etmeli ve gelen kayıtlardan tapulu mülkü varmı varsa hacizli mi hacizliyse kaçıncı sıradasınız öğrenirsiniz..