-
Dava zamanaşımı
Üniversite öğrencisiyim ve belli bir başarı karşılığında üniversitemden burs alıyordum. Fakat geçen dönem sonu bana bu bursu üniversite adına veren vakıf kendi iç tüzüğünde değişikliğe giderek gereklilik notunu yükseltti. Üniversitenin ilgili burs yönetmeliğinde hala eski şart devam ederken -ki ben bu şartı sağlıyorum fakat yeni getirilen şartı sağlamıyorum- vakıf kendi tüzüğünce bursumu kesti.
Benim tabii olduğum üniversite burs yönetmeliğindeki şartları sağlamama rağmen bursumu alamıyorum. Üniversite yönetimi de haklı olduğumu ve yatması gerektiğini düşünüyor. Bu bursu veren 2 vakıf var ve öteki vakıf hala eski şartlara göre burs vermeye devam ediyor. Rektörlük de o vakfı örnek göstererek benim bursumun da devam etmesi gerektiğini belirten bir yazı gönderdi. Fakat hala 2 aylık bursumu alamadım ve dava açmak istiyorum.
Bu konuda dava\ceza zamanaşımı olup olmadığını ,varsa süresini, ve bu davadaki haklılığımı öğrenmek istiyorum.
Teşekkürler...
Not: Yeni üye olduğum için doğru yere başlık açtığımdan emin değilim. Yanlış başlıktaysam özür dilerim...
-
Re: Dava zamanaşımı
Sayın PdR,
Bence de geçmişte bu hakkı kazandığınız için kazanılmış hakka sahipsiniz ve mevcut değişikliklerin sizi etkilememesi gerekiyor..Vakıf ödemelerini azaltmak için böyle bir yola gitmiş anladığım kadarıyla..
Bence siz burada zamanaşımı gözetmeden bu davayı bir an önce açmalı ve en kısa zamanda sonuçlanması için elinizden gelen gayreti göstermelisiniz, Çünkü öğrencisiniz ve bu bursa şu an ihtiyacınız var..Gelecekte açacağınız bir dava size beklediğiniz menfaati sağlamayabilir..Henüz zamanaşımını kaçırmış değilsiniz..Alacak davalarında zamanaşımı süresi 10 yıldır.
-
Re: Dava zamanaşımı
Cevabınız için çok teşekkür ederim.
İyi günler...