Bundan 2,5 yıl kadar evvel muhasebeci olarak çalıştığım inşaat firmasında, firma için dışarıdan marangozluk işleri yapan bir şahıs kredi kartı almak istediğini fakat okuma yazması yeterli olmadığını söyleyerek başvuru formunu doldurmak konusunda yardımımı talep etmişti. 2 ayrı bankaya ait başvuru formunu beraberce doldurduk ve şahıs başvuru formunu banka görevlisi huzurunda imzalayıp teslim etti. 1 ay kadar sonra da bu kartlar kendisine ulaşmış. Aradan 1 yıl geçtikten sonra ve 1 yıl arayla iki ayrı savcılık kredi kartı dolandırıcılığı şüphesiyle ifademi aldı. Zira 2 ayrı bankadan (bizim başvurduğumuz bankalar değil) sahte kimlik ve imzayla bahsettiğim şahıs adına kredi kartı başvurusunda bulunulmuş ve alınan kartlarla harcama yapılmış. Bu şahısta savcılığa giderek şikayette bulunmuş ve benden şüphelendiğini beyan etmiş. İfademi verdim. Evime gelen üzerinde "Kaçakçılık ve Dolandırıcılık Bürosu" yazılı tebigatlardan dolayı canım oldukça sıkıldı. 2 ayrı olaydada adımın hiçbir dayanak olmaksızın "şüpheli" olarak anılmasından dolayı manevi olarak yıprandım ve çok huzursuz oldum. Bu nedenlerle bu şahıs hakkında tarafıma yersiz iftiralarda bulunmaktan dolayı manevi tazminat davası açabilirmiyim? Yol gösteren arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.