İcrayla ilgili bu konuda düşüncelerinizi alabilirmiyim?
ben 17 nisan 2007 tarihinde bir tebligatta yazan borcumu takip ücreti ile berabar 17 nisan 2007 yani tebligat elime geçer geçmez ödedim bu durum bana ilerki yaşantımda bi eksi yanı olurmu eğer olursa ne gibi ve neyaparken zorluk yaşayabilirim yardımcı olursanız şimdiden çok teşekkür ediyorum
Re: icra ile ilgili yardım edermisiniz?
Sayın cryptic,
Lütfen site kurallarına uyup başlığınızı değiştirin.
"Türkçe imla kurallarına özen gösteriniz - Cümlelerinize büyük harf ile başlayınız - İletilerinizi doğru Kategoriye eklemeye özen gösteriniz. – Acil, Yardım, imdat gibi kelimeler kullanmayınız - Kurallara aykırı davranan üyeler ve forumları kilitlenecektir"
Re: İcrayla ilgili bu konuda düşüncelerinizi alabilirmiyim?
Sayın thoth,
İletinizin yeni başlığı inanın beni gülümsetti.. :) Her neyse sorunuza gelince; hakkınızdaki icra takibinin dayanağını da belirtirseniz daha net bir bilgi verebiliriz. Borcunuz, banka kredi/kredi kartı yahut karşılıksız çekten mi yoksa sair bir sebepten mi kaynaklanmıştı?
Sadece tebligatta elineze geçen takip çıkşını ödediyseniz ilerde sorun olur çünkü vekalet ücreti ve ferileri takip çıkışında belirtilmemeiştir. Yani tam olarak borcunuz bitti sayılmaz
İcranın sebebi digital platform üyeliğinde ödenmeyen faturalar sadece tebligatta yazan miktarı ödemedim karşı tarafın avukatıyla temasa geçip söylediği ücreti ödedim ve karşı tarafın avukatından dosyada bulunan tüm borcun kapatıldığına dair bir yazı aldım (faks çıktısı olarak).
(tarafınızdan bir ileti alınca imla hatasıyla ilgili bu şekilde düzeltmeye çalıştım şuan içinde bulunduğum durumdan dolayıda dikkatim biraz dağılınca sonuç yeterince ortada sayılır)
Artık bir borcunuz kalmamışsa ne gibi bir sorun yaşamaktan korktuğunuzu anlayamadım. Geçmiş olsun :)
Şöyle anlatayım; kastettiğim sorun hani birşey alırken, kredi çekmek istediğinizde yapılan mali araştırmalarda "bakın siz şu tarihte şu konudan icra takibine alınmışsınız" dite bir ifade ile karşılaşırmıyım? Şeklinde bir sorun kastetmiştim.
Karşılırsınız. forumlarda kara liste KBB kelimelerine arama yapınız
Hakkınızdaki kredi bilgileri Kredi Kayıt Bürosunda, karşılıksiz çekleriniz ve batık kredi bilgileriniz ise kara liste olarak TC Merkez Bankası'nda tutulur. Bu itibarla (eğer yanlışım varsa arkadaşlardan düzeltmelerini rica ediyorum) dijital platform üyeliğine ilişkin icra takiplerinin Kredi Kayıt Bürosu'na yahut kara listeye alınması söz konusu olamaz. Dolayısıyla da masraf ve avukatlık ücreti ile birlikte tüm borcunuzu ödediğinizden ilerde herhangi bir sorunla karşılaşmayacağınızı düşünüyorum.