Bağ-Kur ve SSK Hakkında Bilgisi Olan Var mı?
Not: Sorumu formun yanlış bölümüne yazıyorsam kusura bakmayın, yanlışsa eğer doğru yeri söylerseniz o bölümle paylaşırım iyi günler
İyi günler,
Babam Bağkur emeklisi olan biriydi ve bir yıl önce vefat etti. Vefatın üzerine annem ev hanımı olduğu için başka bir geçim kaynağı olmadığından dolayı babamın emekli maaşını annemin üzerine yaptırdık.
Benim öğrenmek istediğim dedemde ssk emeklisidir ve kendisi 26 yıl önce ölmüştür, bir yıl öncesine kadar ananem ssk dan emekli maaşını alıyordu fakat onuda kaybettik. Şuan dedim maaşını kullanan yok.
Annem, babamın vefatından dolayı BAĞKUR'dan emekli maaşı alıyor ve annem dul olduğu için SSk dan babasının maaşına da başvuru yapabilirmi?
kusura bakmayın çok dolandırdım,
KISACASI;
Dul bir kadın bağkurdan kocasının maaşını alıyorken, babasından dolayıda SSK dan da maaş bağlatabilirmi?
Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Saygılarımla
Re: Bağkur ve SSK Hakkında Bilgisi Olan Var mı?
Re: Bağkur ve SSK Hakkında Bilgisi Olan Var mı?
Kız Çocuklar: Kız çocuklara ölüm aylığı bağlanabilmesi; bunların evli olmaması, evli olmakla birlikte sonradan boşanması veya dul kalması, sosyal güvenlik kuruluşlarına tabi bir işte çalışmaması ve bu kuruluşlardan dolayı gelir veya aylık almaması koşullarına bağlıdır.
Anneniz , eşinden dolayı dul aylığı alması sebebi ile , babasından dolayı yetim aylığı almayı hak etmektedir.Bunun için ikametinize yakın SSK il müdürlüğüne baş vurup , oradan alacağınız veya SSK gov.tr. vep sitesinden elde edeceğiniz Tahsis Talep Beyan ve Taahhüt Belgesini doldurmanız , ekinde annenizin bir resmini ve Vukuatlı nüfus kaydınıda ekleyerek ;
T.C.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı
Sosyal Sigortalar Kurumu Başkanlığı
Sigorta İşleri Genel Müdürlüğü
Tahsisler Dairesi Başkanlığı na posta ile müracaatta bulunur iseniz dileğinizin yerine geleceğini düşünmekteyim. Saygılarımla.