Boşanma gerçekleşdi ama kararı almıyorlar
Saygı değer arkadaşlar.
Eşimle 2,5 yıl önce ayrıldık. Yaklaşık 8-9 ay öncede resmen davamız bitti ve boşanmaya karar verildi. Boşanma kararını ben gidip aldım. Fakat karşı taraf almadığı için kimliğimi değiştiremiyorum ve nüfusta hala evli gözüküyorum. Bunun için tebligat gönderdim. Fakat adres değişikliği yüzünden geri gelmiş. Tekrar gönderdim gene bir sonuç alamadım. Şimdi sizlere soruyorum ben bu insanları beklemek zorundamıyım. Artık sinir sistemlerim bozuldu bu yüzden. Ve bu kararı almamaları yüzünden onları şikayet edebilirmiyim. Lütfen bu işin başka bi yolu varsa bana yardımcı olun. Ben bir an önce kimliğimi değiştirmek istiyorum.:(
Re: Yardım: Boşanma gerçekleşdi ama kararı almıyorlar
Sayın cryptic,
Lütfen site kurallarına uyup başlığınızı değiştirin.
"Türkçe imla kurallarına özen gösteriniz - Cümlelerinize büyük harf ile başlayınız - İletilerinizi doğru Kategoriye eklemeye özen gösteriniz. – Acil, Yardım, imdat gibi kelimeler kullanmayınız - Kurallara aykırı davranan üyeler ve forumları kilitlenecektir"
Esenlikler,
Re: Yardım: Boşanma gerçekleşdi ama kararı almıyorlar
Sayın Cryptic,
Eğer yeni adreslerini tespit edebildiyseniz tebligatı oraya çıkarın. Tespit edemiyorsanız ilanla tebligat yapın. Eğer kişinin o adreste bulunduğundan eminseniz ailesinden birinin tebligatı alması yasal zorunluluktur. Yoksa tebligat muhtara bırakılır ve kapıya bir uyarı asılır. Eğer evde kimse yoksa yine aynı işlem uygulanır. Sanırım ikinci adres doğru adres olmayabilir. Tebligatın arkasını okursanız neden iade edildiğini anlarsınız ve ona göre hareket edersiniz.
Re: Boşanma gerçekleşdi ama kararı almıyorlar
Öncelikle teşekkür ederim. İlk tebligatta adres değişikliği nedeniyle geri gelmiş. tekrar tebligat yapdım. Ama muhtarlığa gitmemiş tebligat. Bu insanlar almıyorlar kararı ve bende ulaşamıyorum burda postacının hatasıda var muhtarlığa bırakması lazımdı. Ben başka bir çözüm yolu istiyorum. İlanla dediniz. Bunu açıklayabilirmisiniz. Nereye nasıl ilan vereceğim. Ve ilan verdikden sonra onları beklememe gerek varmıdır. saygılarımla.
Alıntı:
Cryptic rumuzlu üyeden alıntı
Saygı değer arkadaşlar.
Eşimle 2,5 yıl önce ayrıldık. Yaklaşık 8-9 ay öncede resmen davamız bitti ve boşanmaya karar verildi. Boşanma kararını ben gidip aldım. Fakat karşı taraf almadığı için kimliğimi değiştiremiyorum ve nüfusta hala evli gözüküyorum. Bunun için tebligat gönderdim. Fakat adres değişikliği yüzünden geri gelmiş. Tekrar gönderdim gene bir sonuç alamadım. Şimdi sizlere soruyorum ben bu insanları beklemek zorundamıyım. Artık sinir sistemlerim bozuldu bu yüzden. Ve bu kararı almamaları yüzünden onları şikayet edebilirmiyim. Lütfen bu işin başka bi yolu varsa bana yardımcı olun. Ben bir an önce kimliğimi değiştirmek istiyorum.:(
Sayın Cryptic,
Boşanma kararı ile sonuçlanan dava sırasında eşinize tebligat yapılmış olmalı. Bu nedenle diğer arkadaşlarıma katılmadığımı ve ilanen tebligata gerek olmadığını, boşanmaya ilişkin gerekçeli mahkeme kararının Tebligat Kanunu'nun 35. maddesi hükümlerine göre yapılması gerektiği kanaatindeyim.
Teşşekkür ediyorum.
Ama ben eski eşime tebligat yapdım ve adresi değişdiği gerekçesiyle geri geldi. Sonra yeniden yapdım gene geri geldi. Mahalle muhtarı bize yeni adreslerini vermiyor. Sanırım adresde bulunmadığı zaman muhtarlığa tebligat yapılması lazım. Bu kimin hatası postacının mı? öyleyse ben postacıyı vede kararı almaya gitmeyen eski eşim hakkında suç duyurusunda bulunmak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim. Ve tebligatı memur ile göndermek istiyorum. Bu zamana kadar denediklerim olmadı. 8-9 ay resmen boşanalı geçdi ben neden o insanları bekliyorum anlayamıyorum. Kanunlardamı bir eksiklik var. Ben neden milleti beklemek zorundayım. Normal tebligatla bir yere varamıyorum. Bunun memur zoruyla olanı, yada bu insandan bir an önce kurtulabileceğim başkja bir yol varsa lütfen söyleyin.