-
İş sorunu
Merhaba 07.07.2005 tarihinden itibaren özel bir iş yerinde çalışıyorum sigorta giriş tarihim 28.04.2006 tarihinde yapıldı ve 28.02.2007 tarihinde sigortadan çıkışımı verdi bu yüzden 28.03.2007 tarihinde işi bıraktım tazminata hakkım varmı ve ne tür yasal yerlere başvurmam gerekiyor bilgilendirirseniz sevinirim
bu arada iş yerinden maaşımın zamanında verilmemesi parça parça verilmesi ve geç saatlere kadar çalışıp mesai ücreti verilmemeside ayrılma sebeplerimden bazıları ve halen içerde maaşımın bir kısmı kalması bide eşim rahatsız olduğu için vizite kağıdı istememe karşılık vizite kağıdının verilmemesi
-
Re: İş sorunu
Sayın oğuzhan_özkayalar,
Çıkışınız nasıl verildi, herhangi bir belge imzaladınız mı, çıkarıldı iseniz ne gerekçe gösterildi vs. detay verirmisiniz.
Esenlikler,
-
her hangi bir belge imzalamadım. Sigortamın yatırılmadığıdan dolayı kendim ayrıldım. her hangi bir gerekçe olmadan sigortadan düşürdü
-
Sayın oğuzhan_özkayalar,
İşi kendiniz bıraktığınız için tazminat hakkınız yoktur.
Hatta resmiyette görünen 10 aylık çalışmanıza karşılık düşen,
4 haftalık ihbar süresine uymadığınız gerekçesi ile işverene
ihbar tazminatı ödemek zorunda kalabilirsiniz ama, işveren böyle bir iddiada bunması halinde, SSK konusunda zor duruma düşeceğinden, bu uzak bir ihtimal gibi görünüyor.
Ancak, belirttiğiniz üzere SSK çıkışınız sizin fiilen işi bırakmanızdan önce
yapıldığından, (örn. takibeden 1 aylık çalışma kanıtlanamaz ise) siz işveren tarafından işten çıkarılmış addedilirseniz, sözkonusu ihbar tazminatını işverenden talep edebilirsiniz.
Aynı koşullarla, kıdem tazminatından sözedilebilmesi için, kayıtlarda görünmeyen 1 yıllık çalışmanızı kanıtlamanız gerekir. Aksi halde çalışmanız 1 yılını doldurmadığı için hiçbir şekilde kıdem tazminatından sözedilemez.
İşe iade davası süresini de geçirmiş bulunuyorsunuz. (işten çıkarılmış olma halinde)
Önerim bir avukatla bizzat görüşüp, onun yardımı ile hareket etmenizdir.
Esenlikler,
-
İsbat derken belge olarak kullandığımız programda giriş tarihim ve personel dosyasında da girişim mevcut bulunmaktadır. aynı şekilde işten ayrıldığın tarihte o programda ve elimde 2007 yılının hesap extreside mevcut bu arada şahitlerimde var. Yazdığınıza göre bunların bana katkısı olur.
Eşim için vizite istediğim zaman vizite kağıdı bana vermedi bu konuda ne yapabilirim.