Mal Beyanı Verildikten Sonra Yapılan Satış
Babamın üzerine bir miktar senet vardı.Babamın vefatı ile 2 Kefil (abim ve ben)için dava açıldı borçlar için.Bu dava için mal beyanı verdim ama babamın vefatından sonra gerçekleşen iflasım resmi gazetede yayınlanınca borçlarımı ödeye bilmek için evimi satmak zorunda kaldım. Kendi borçlarımdan dolayı babamdan kalan borçları ödeyemedim.
Benim burda sorum sizlere evin satışının mal beyanından sonra yapıldıgı için öteki davada benim için yasal bir sorun olup olmayacagı yada evimi alan kişiye bu konuda problem çıkarırmı mahkeme. Teşekkür ederim.
Re: Mal Beyanı Verildikten Sonra Yapılan Satış
Sayın outlaw3000,
Mal beyanından sonra alacaklıya karşı alacağını zora sokacak her işleminiz batıl sayılarak iptal'e tabi tutulabilir. Eğer mal beyanında bulunduğunuz alacaklı alacağını yalnızca sizin gayrimenkulunüzden karşılayabilecekse o takdirde yapılan işlemin hileli olduğundan bahsederek işlemin iptalini isteyebilir.
Alıntı:
Av.Hanife Ebru Öztürk rumuzlu üyeden alıntı
Sayın outlaw3000,
Mal beyanından sonra alacaklıya karşı alacağını zora sokacak her işleminiz batıl sayılarak iptal'e tabi tutulabilir. Eğer mal beyanında bulunduğunuz alacaklı alacağını yalnızca sizin gayrimenkulunüzden karşılayabilecekse o takdirde yapılan işlemin hileli olduğundan bahsederek işlemin iptalini isteyebilir.
Öncelikle bu kadar hızlı geri dönüş yaptiığınz için teşekkür ederim hanife hanim.Kefil olarak babama kefil olarak abimle benim.Benim ödiycek durumum yok ve sosyal güvencem yok ama abimler bu olayda bana yükleniyor.Alacaklı da bana yükleniyor.Ben satmış olduğum evi alan kişi de elinden çıkarmış durumdadir.Bu durmdan ben nasıl kurtulabilirim.yardımınızı bekliyorum.Şimdiden teşekkür ederim hanife hanm.
Mal varlığınızdaki değişimleri de bildirme zorunluluğunuz vardır. İİK nın cezai hükümleri bu konuda da hapis cezası alabilirsiniz.
Yapmış olduğunuz devir işleminin iptali için dava açılabilir
Mal kaçırma suçundan ceza davası açılabilir