merhaba
Saygılar sunuyorum.
Çok araştırmama rağmen ''Uluslararası kişilik'' nedir,bir türlü bulamıyorum.Acaba sizler bu konu hakkında fikir sahibimisiniz? yardımcı olursanız çok müteşekkir kalacağım.
Printable View
merhaba
Saygılar sunuyorum.
Çok araştırmama rağmen ''Uluslararası kişilik'' nedir,bir türlü bulamıyorum.Acaba sizler bu konu hakkında fikir sahibimisiniz? yardımcı olursanız çok müteşekkir kalacağım.
Uluslararası hukuk kişiliği, uluslararası alanda hak ve borç sahibi olmayı, hakları doğrudan uluslararası alanda koruyabilmeyi,uluslararası sorumluluğunun doğabilmesini ifade eder.Ancak uluslararası hukuk kişiliğini haiz birimler uluslararası hukuk normları oluşturabilip, andlaşma akdedebilir, diplomatik ilişki kurabilir,uluslararası örgütlere üye olabilir,uluslararası mercilere bizzat başvurabilrler.
Uluslararası hukuk kişileri ya da sujeleri devletler ve uluslararası örgütlerdir. Devletler, asli süjeler olup,uluslararası hukuk devletlerinin iradesiyle oluşmuştur.Buna karşılık, uluslararası örgütler devletler tarafından meydana getirilen türemiş süjelerdir.