liderlevent rumuzlu üyeden alıntı
hukukcu değilim ama ...
aynı olay benimde başıma geldi.
bankaya bir dilekce verdim ve ceklerin rızam kontrolum dışında elimden cıktığını yazdım . cekler ödemeden men edildi. sonrasında da ceklerin cirontolarından bir kisi beni aradı . bende ceki kimden aldılarsa onaa gitmelerini söyledim. ceki aldıklarına dair makbuz dekontları vardı bende ama henüz malı teslm etmediklerinden fatura ve irsaliyeleri ellerinde yoktu.. siz ceki ödemeden men ettirdikten sonra size en fazla dava acarlar. sizde cekin rızanıızn dışında verildiğini hatta işe başlamadan önce avans olarak verdiğinizi beyan edersiniz. onlarda iş karşılığı aldıklarını beyan ederlerse sizde neye istinaden verilmiş o ceekler onu sorar fatura ibraz etmesi talebinde bulunursunuz. buı cekleri ödememeden men ettirmekle ticcari sicilinize herhangi bir leke de işlenmiyıor. Karşlığını almadığınız parayı neden ödeyesiniz kesinlikle ödemeyin ve ceklerinizi iptal ettirin...
DİLEKCE ORNEĞİ
.........Bankası ........Subesi Müdürlüğüne.
Nezdinizdeki ......... Hesap numarasına bağlı ........... ve .......... numaralı ceklerim rızam kontrolum dışında elimden cıkmıştır. Ceklerin Ödemeden men edilmesi hususunu bilglerinize Arz Ederim..
Ali VELİ
İmza