Bagkura Bakan Avukat Bulamadım - Geriye Dönük Ölüm Aylığı (Bağ-Kur)
Rahmetli Babam 10 - 03 - 2000 de vefat etmiştir.
Bağkurda Hizmeti : 7 Yıl 6 Ay 2 Gün Vardır. Kuruma Borcu Yoktur.
Annem : 08 - 02 - 2007 Yılında Başvuruda Bulunduk.
Ölüm Aylığına Bağlandı Fakat Geriye Dönük Maaş Alamadı.
Annemin SAĞLIK SORUNU VARDIR. 20 Yıldan Beri SİNİR HAstalığı VArdır. Devlet Hastanesinden Raporları VArdır. Annem Geriye Dönük Maaş Alma Hakkına Sahipmidir?
T.C. Kimlik No : 12251335282
Bağkur No : 0871245115
.
Hakkın düşmesi:
Madde 78 – (Değişik birinci fıkra: 14/3/1985 - 3165/18 md.) Bu Kanunda aksine hüküm bulunmadıkça, cenaze yardımı ve ölüm toptan ödeme hakları, hakkı doğuran olay tarihinden başlanarak 10 yıl içinde istenmezse düşer.
Malullük, yaşlılık ve ölüm sigortalarından herhangi bir döneme ilişkin aylığını beş yıl içinde almıyanların bu döneme ilişkin aylıkları ödenmez.
Bilgileriniz İçin Şİmdiden Teşekkür Eder.
Hayatınız da Sağlık, Mutluluk, Başarılar Dilerim
Re: Bagkura Bakan Avukat Bulamadım. Geriye Dönük Ölüm Aylığı (Bağkur)
Sn. Mustafa alcil,
Sorunuzun içinde cevabıda bulunmaktadır. Ölüm tarihinden itibaren 5 yıl içinde müracaat'da bulunulmaması durumunda geriye dönük aylıkların alınması mümkün değildir. Annenizin bahsettiğiniz rahatsızlığından dolayı bu sürenin dondurulması da yasaca yine mümkün değildir.
Bağışlayın ama neden siz ilgilenmediniz bu konu ile 7 yıl beklediniz. Bana göre birazda sizin ihmalininiz var. Annelerimize ve Babalarımıza gerekli ilgi ve alakayı en üst seviyede göstermemiz gerekir. Bu konu için boş yere avukat aramayın açılmış çok sayıda dava var. Konuya çok duyarlı ve takip eden biri olarak daha kazananı görmedim.
Bilgi edinmenizi rica eder, sosyal güvenli güzel günler dilerim.