Kesilen Çeklerin Durdurulması
Yapı Kooperatifi adına kesmiş olduğumuz çeklerin ödeme zamanı gelmekte ve üyeler de aidatlarını tam olarak yatırmadığı için çekler ödenemiyor ve Koop.baskanı olarak mahkemeye cıkmak istemiyorum.Bu nedenlerden ötürü bu çeklerin ödeme gunu gelmeden nasıl bir yolla bankaya ödememe talimatı vererek durdurabilirim?Çeklerin ödenmesini nasıl durdurabilirim?Cunku ödeem zamanı gelince karsılıksız cek kesme sucu işlemiş oluyorum..
NOT: Forum kuralları gereğince, aynı sorun hakkında birden fazla konu açılamaz.
Forum kurallarına uymanızı önemle hatırlatırız.
İki konunuz bir kereliğine birleştirilmiştir.
Re: Kesilen Çeklerin Durdurulması
Alıntı:
hbozkurt35 rumuzlu üyeden alıntı
ödeme zamanı gelmekte ve üyeler de aidatlarını tam olarak yatırmadığı için çekler ödenemiyor Cunku ödeem zamanı gelince karsılıksız çek kesme sucu işlemiş oluyorum..
Üyelerin aidatlarını ödememesi sizin keşide etttiğiniz çekleri ödememeniz çin bir sebep değidir.Bankaya ödemeden men taimatı verecek olsanız bile,çek miktarı bankada bulunmadığından ve çeklerle ilgili menfi tesbit davası açılmamış olduğundan karşılıksız çek keşide etmek suçu oluşacaktır.Özetle, ödemeden men talimatı halinde de karşılıksız çek keşide etmek suçu oluşabilmektedir.Siz en iyisi üyelerinizden aidatlarınızı toplamaya gayret göstermeye devam ediniz.
S.S Konut Yapı Kooperatifinden Üyelerden Alacaklarımın Tahsilatı
Kooperatif üyelerinden alacağım 51.000 ytl yi uyeler ödememiş bulunmaktadır ve kesilen çeklerim çakmakta uylerden bu borçları icra yoluyla labilir miyim?Uye cıkmak için dilekçe verdiği takdirde borcunu odeyipte mi çıkacak yoksa ödemeden cıkabilir mi?
Re: S.S Konut Yapı Kooperatifinden Üyelerden Alacaklarımın Tahsilatı
Bu alacaklarınızı icra yoluyla alabilirsiniz. Üyeler, paylarını kooperatife mi devrederek çıkmak istiyorlar? Bu şekilde ise paylarına karşılık ödeyeceğiniz meblağdan muaccel olan alacağınızı mahsup edebilirsiniz.
Re: S.S Konut Yapı Kooperatifinden Üyelerden Alacaklarımın Tahsilatı
başak Hanım.......
Uyeler bu tarihe kadar yani su gune kadar uye.Fakat kooperatyife borçları var.Ve de bu koopertaif 38 uyeli.Ben de 38 uye var diye iş yaptırdım aidatları uye sayısı ile çarparak gelecek parayı hesap edip de iş yaptırdığımız mutahide çek kestik.Ama 15 adet uye den bu 51.000 ytl alacağımı alsam zaten benim çek sorunum kalmayacak.Ben sunu istiyorum icra yoluyla bu uyelerin borçlarını alıp yaptırmış olduğum biten işlerim ,için kestiğim çekleri ödemek istiyorum.İcraya verince uyeleri uyeler bana dilekçe verip kooperatiften ayrılırlarsa ben bu gecmişten gelen borcu onlardan alabilir miyim?Almam lazım cunku ben bu tarihe kadar uye olarak gozuktukleri için ona göre iş yaptırdım.
Keşide Edilen Çekleri Durdurma
Müteahhit firmaya keşide ettiğim çekleri işini yapmadığı için savcılık veya mahkeme kararıyla yada menfi tesbit davası açarak durdurabilir miyim?Çekleri müteahhit firma da cirolayıp bir başkasına devretmiş.