Çek üzerindeki sahte imza
10.04.2007 Tarihli eski işyerimden çekim vardı. Tarih geldiğinde bankaya(Vakıf Bank) gittim ve karşılıksız olduğu söylendi. Patronumla görüşmemin de sonuç vermemesi üzere bankadan bakanın ödemekle yükümlü olduğu miktarı almaya gittim ve bana imzanın sahte olduğu söylendi. Ben en azından bu parayı almak istiyorum. imza sahte diye bankanın bu ödemekle yükümlü olduğu parayı vermemesi normalmidir? Şimdiden Teşekkürler.
Re: Çek İle ilgili? Lütfen yardımcı olurmusunuz?
Sn.Passerby82 bey,Çekinizi ilgili bankaya götürüp arkasını yazdırın,yazdırdıgınız çek'i dilekçenize ekliyerek bulundugunuz yer C.Başsavcılıgına veriniz, gerekli adli takibat yaptırılmak suretiyle neticeye gidebilirsiniz.
Re: Çek İle ilgili? Lütfen yardımcı olurmusunuz?
ben çekin tutarından vazgeçtim sadece bankanın yasadada belirtildiği gibi her çek yaprağı için ödemekle yükümlü olduğu parayı almak istiyorum.yinede savcılığa başvurmak zorundamıyım?
Re: Çek üzerindeki sahte imza
Çekin geçerli olabilmesi ve bankanın bu çekin ibrazı dolayısıyla ödeme yapabilmesi için imzanın gerçek olması gereklidir. Bankanın her çek yaprağı için belli bir meblağ ödemesi karşılığı olmayan çekler için geçerlidir. Banka, çek üzerindeki imzanın keşideciye ait olmadığını tespit ederse ödeme yapmak zorunda değildir.
Re: Çek üzerindeki sahte imza
Başak Hanım. Çok teşekkür ederim yardımlarınızdan dolayı. İyi çalışmalar.