Tedbir Nafakası - Şahitlik
Merhabalar,
Tedbir nafakasında usul nedir, nafakayı alacak olan tarafın icra aracılığı ile karşı tarafa başvurmasımı, yoksa ödeyecek olan kişinin mi birşeyler yapması gerekiyor?.
Birde 1.dereceden akrabanın şahitliği ne derece etkili olur?
Bu konular hakkında bana bilgi verirseniz çok memnun olurum..
şidmiden teşekkürler,
selamlar,
Re: Tedbİr Nafakasi Ve Şahİtlİk
icra kanalıyla ödendiği takdirde ödeyene ek gereksiz masraf olur.
Dolayısıyla ödeyecek olanın bir hesap numarası isteyip icraya gerek kalmadan yatırması en uygun yol olur.
Re: Tedbİr Nafakasi Ve Şahİtlİk
1. dereceden şahitler boşanma davasında yeminsiz dinlenir. Ailevi sorunlara en yakından tanık olabilecek olanlar onlar olduğu için yeminsiz dinlenmeleri söylediklerini daha az değerli yapmaz.
Boşanma davaları -bizzat da karşı taraftan gördüğüm üzere- yalancı tanıkların sıkça rastlandığı davalardır. İster akraba ister yabancı olsun taraflarca ezberletilen yalanları aktaran tanıkların söylediklerini hakim yemez.
Hakimler kimin yalan kimin doğru söylediği konusunda çok tecrübelidir.
Ayrıca kişinin bizzat görmediği olaylara dair tanıklıkları da dikkate alınmaz.
Yani, falancadan şunu duydum, böyle olmuş, cinsinden dolaylı tanıklıkları da hakim değerlendirmeye almaz.
Re: Tedbir Nafakası Ve Şahitlik
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.Tedbir nafakası için ben kimseyle görüşüp hesap numarası almak istemiyorum, bu aşamada onların birşey yapması gerekiyor değilmi?
selamlar,
Er ya da geç görüşeceksin.
Onlar da senin gibi görüşmemeyi seçip kararı alıp doğrudan icraya koyabilirler.
Bu yüzden karşı tarafın varsa avukatıyla görüşüp yoksa aracı biriyle haber yollayıp, "icraya koymayın, verdiğiniz hesap numarasına yatıracağım." demen senin avantajına.
İcra masrafından kurtulursun.
Teşekkür ederim, avukatıyla görüşmek mantıklı.
Tekrar teşekkürler..
selamlar,