Re: Askerlik tecil süresi
Alıntı:
ONLY_TURK rumuzlu üyeden alıntı
Ben 2005 yılının şubat ayında lise diplomamla askerligimi tecil ettirdim.Şimdi üniversite ögrencisiyim Bu sene 2. dönemde kaydımı dondurdum.Şu an da ne durumda oldugumu bilmiorum.Şu anda ne durumdayım bilmiyorum.Bir askerlik şubesine gidip sormaya da çekiniyorum açıkcası yardımcı olursanız sevinirim.
Sayın üye;
Üniversite de okuyanlar otomatik olatak askerliketen muaf olurlar.ancak bununda bazı sartları vardır.4 senelik bir üniversitede okuyorsanız okul bitinceye kadar zaten tecillisiniz.Okuldan alacagınız Öğrenci Durum Belgesini Nufusa kayıtlı oldugunuz askerlik subesi baskalnlıgına teslim ederseniz bi sıkıntınız kalmaz.
Bilgilendirdiginiz için çok teşekkürler.Kaydımı dondurmuş olmam sorun yaratırmı bunu merak ediyorum.4 yıllık bölümüm hatta ing. hazırlıkla 5 bende bu sene hazırlıktaydım ve 2. döneminde dondurdum seneye devam edicem bu sorun olurmu.Cevabınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler...
Kaydınızı dondırdugunuz zaman da sorun olmaz.tabi seneye baslamak kaydıyla.Askerlik subesine gidip Askerlik durum belgesi almanızı öneririm.Size yakın bi askerlik subesine gidin.merak etmeyin askerlik subelerinde kimseyi zorla askere almıyorlar.
merhabalar öncelikle kolay gelsin sizlere,
benim üniversite de hoca ile aramda bir problem olduğu için o hocanın dersini geçemiyorum.bu sene 9. senemdi gene kaldım,(3 ders altına düştüğü için sınavlara girme hakkım devam ediyor ama bildiğim kadarıyla 9 seneyi doldurduğumdan dolayı askerlik için öğrenci belgesi geçersiz sayılıyor) dolayısı ile askerliği tecil ettirme şansım da bitti. 1980 doğumluyum 181cm boyum 63kg olduğum için kilodan tecil ettirirler diye tahmin ediyordum fakat geçen biri askere alırlar dedi. doğruluk payı nedir ve askerliği tecil ettirmek için başka çıkış yolu varmı.