Çocukla Şahsi İlişkinin yeniden düzenlenmesi
Boşanma sonrası, çocukla şahsi ilişkisi düzenlenen baba benim. Müşterek 9 yaşında kızım velayeti verilen annede kalıyor. Anne benim çocukla olan diyaloglarımı mümkün olduğunca engellemek istiyor. Bu yüzden çocuğumla şahsi ilişki hakkımı 6-7 defa icra yolu ile almak zorunda kaldım.
(Kişisel ilişki düzenlemesi şu şekilde; her ayın 1. ve 3. Cumartesi saat 10'dan ertesi gün saat 18'e kadar + Temmuz ayının tamamı, + Bayramlarda 1. gün)
Şimdide "Çocuğumla olan Şahsi İlişki" hakkımın kısıtlanması için dava açtı + Nafaka artırımı için aynı anda 2. bir dava (100 YTL'den 250 YTL'ye çıkarılması için). Şimdi sorularım:
1. Zaten velayet kendisinde olduğu için ben çocuğumu çok az görebiliyorum. Mahkemenin bu hakkımı kısıtlayabilmesi için benim ne gibi olumsuzluklar yapmış olmam gerekli? (asla hiçbir olumsuz tavrım olmadı. Sadece mahkemede kendimi savunabilmek için soruyorum!)
2. Bu iki davayı aynı anda açabilir mi?
3. Nafaka konusunda "Aradan 4 yıl geçtiği için bir revizyon yapılması tabii olabilir. O konuda bir olumsuzluk içerisinde değilim."
Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
Re: Çocukla Şahsi İlişkinin yeniden düzenlenmesi
Alıntı:
mustem rumuzlu üyeden alıntı
3. Nafaka konusunda "Aradan 4 yıl geçtiği için bir revizyon yapılması tabii olabilir. O konuda bir olumsuzluk içerisinde değilim."
Bu ne demek?
Yani, nafaka artırımı konusunda bir itirazım yok. Sadece görüş günümün kısıtlanmak istemesine tepkiliyim.
Bu iki ayrı davayı, aynı tarihte açmasında hçbir yasal engel yoktur. İkisi birbirinden tamamen bağımsız davalardır.
Çocuğunuz ile şahsi münasebetinizin kısıtlanması veya kaldırılması için eşiniz ile çocuk arasındaki kişisel ilişkiyi zedeliyor, çocuğun eğitilmesini ve yetiştirilmesini engelliyor, çocuğun huzurunu tehlikeye atıyor, çocuk ile ciddi olarak ilgilenmiyor, çocuğu diğer tarafa teslim etmekten kaçınıyor, annenin velayet hakkını kullanmasına engel oluyor veya benzer sebeplere yol açıyor olmanız gerekir.
Bu davalar sürerken, bende çocuğumun velayetini alabilmek için dava açabilir miyim?
(Kişisel ilişki düzenlemesi şu şekilde; her ayın 1. ve 3. Cumartesi saat 10'dan ertesi gün saat 18'e kadar + Temmuz ayının tamamı, + Bayramlarda 1. gün)
benimde bu ayın 24. de boşanma davam var.bu kişisel ilişki düzenlemesi her dava için geçerlimidir?
boşanmada kusurlu taraf eşim.beni suçlayabileceği hiçbir konu yok.tek problem çocuğumun ufak olması nedeni ile ona verilecek olması.
sayın mustem hakim bu kişisel ilişki haklarını neye dayanarak verdi?çünkü şu an avukatımın bana sunduğu en iyimser hak (ayda 2 pazar 10 ile 17 arası)bana davanın gidişatı hakkında bilgilendirirseniz sevinirim! Teşekkürler
Alıntı:
mustem rumuzlu üyeden alıntı
Lütfen Bir cevap!!!!
Tesekkürler mustem;sorduğun soruyu ben cok arastırdım acılabiliyor ama çocuğun gelişimi veya eğitiminden endişe ediyorum diyerek açılabiliyormuş.tabii haliyle ispatlaman da.maddi konular pek bir anlam ifade etmiyormuş sanırım.
SYN MUSTEM sizin boşanma davası anlaşmalımı yoksa çekişmelimiydi?
Bizim boşanma davamız çekişmeliydi.
Ya, benim sorunum, normal zamanda dava açabiliyorum elbette ama şuan yukarıda da belirttiğim süren iki davamız var. Onlar sürerken "velayetin değiştirilmesi " davası açabilir miyim?