Yeni TCK ile değişen trafik kazalarındaki kusur oranları
Merhaba iyi çalışmalar benim sormak istediğim konu yeni tck ile değişen trafik kazalarındaki kusur oranları ile alakalı.Yaklaşık 1 yıl önce ölümlü bir trafik kazası geçirdim.Trafik polisinin tuttuğu ilk raporda ben kusurluydum ikinci bilirkişi raporunda çarptığım kişi de bende kusurluydum adli tıptan gelen en son raporda ise çarptığım kişi ana kusurlu ben tali kusurluyum…Eskiden 8 de 8 diye belirtilen rakamsal kusurlar varken şimdi ana kusur tali kusur denmekte..Tali kusurlu olan bir kişi bundan ne anlamalıdır.Eski kanuna göre 8 de kaç kusura tekamul eder..Bu konu hakkında beni aydınlatırsanız sevinirim.Ayrıca vefat eden çocugun ailesi bana tazminat davası da açmıştı ben ceza davasından ceza alsam bile ana kusurlu olan biri tazminat talebinde bulunabilir mi?İlginiz için şimdiden teşekkürler..
Re: Yeni TCK ile değişen trafik kazalarındaki kusur oranları
Adli tıp raporuna göre cezanızdan indirim yapılacaktır.
%1 bile kusurlu olsa olenın yakınları dava acabılırler
Öncelikle bu kadar kısa sürede cevap yazdığınız için teşekkür ederim ...
benim söylemek istediim şey şu yani karşı taraf ana kusurlu ben ise tali kusurluyken kusurun büyük bir bölümü karşı taraftayken tazminat davasını kazanabilirlermi.Yani kusurlu olan birisi kendi kusuru için başkasından tazminat talep edebilir mi?
Kusur oranı dikkate alınır.
bakın mesela sizden 10,000 ytl talep ettıler dıyelım .
yargılma sonunda Yuzde 40 siz kusurlu olduğunuza karar verılırse 4,000 ytl ödersiniz ve yargılama masraflarını.
sayın avukat duygu tekay: konuyla ılgılı olmasa bıle bır konuda destek ıstıyorum.. yargıtaya gıtmıs trafık kazası ( ölumlu ) ( yolcu vefatı ) ıle ılgılı evrak temıon etmemız gerekıyor.ama yargıtaydan bu gereklı evraklar ıstenırmı ? elımızde katı rapor var bu yeterlı olurmu maddı tazmınat alınabılmesı ıcın .cok tesekkurler