-
Eşim Öğrenci
Merhaba şu an zor durumdayım, polis memuruyum eşim eğitim fakültesi 3. sınıf öğrencisi, tayinim bu yıl çıkacak, durumu anlatan dilekçeyi kurumuma verdim fakat geçerli mazeret olmadığı için kabul etmediler yönetmelikte bu konuyla ilgili hüküm bulunmadığını belirttiler. şartları zorlayarak tekrar dilekçe gönderdim dilekçeyi kayda aldılar fakat ümit olmadığını belirttiler. tayinim çıktığı zaman idari mahkemeye başvurmak istiyorum bu konuda bana ayrıntılı bilgisi olan varsa lütfen yardım etsin.şimdiden teşekkür ederim.
-
Re: Eşim Öğrenci
Sn.Akavak,Devlet memurları kanun da eş durumundan tayinler yapılmaktadır ancak,her iki tarafında kamu da olsun, kendi işi olsun özel sektörde olsun eş durumundan tayinler yapılarak eşlerin magduriyeti önlenmektedir. Mecburi hizmet haricinde (Misal Şark hizmeti gibi)Ögrenci olması bu kriterlerin dışındadır (Polis olmanız ) zaten dez avantajdır.(Bence İçişleri Bakanlıgına,bulundugun il Emniyet Müdürlügü,Vallik kanalıyla yani (sinsile yoluyla)mazeretinizi belirten ve eşinizin okulundan alacagınız belgeyi de ekliyerek bir dilekçe ile baş vurunuzu yapınız(yine söylüyorum polis olmasanız işiniz daha kolay olurdu.
YA TOZU DUMANA KATARSIN, YADA TOZU DUMANI YUTARSIN
M.SEKMAN
-
ilgin için çok teşekkür ederim, sayın ekrem sanırım bu konuda mahkeme yolu gözüküyor çünkü şark hizmeti çıkacak bu tayinlerde umarım çıkmazda hiç uğraşmayız.
-
Tayininiz yapılmaz. Bu konuda detaylı arama yapabilirsiniz cok sayıda forumumzu bulunmaktadır.
-
Eş durumu tayinleri her zaman sorun olmuştur ne kadar elinizi çabuk tutarsanız tutun 2-3 aydan önce bir araya gelmek çok zor.yinede buradan ayrılık çeken bütün ailelere burdan tez zamanda kavuşma diliyorum