İdari davam ağır cezaya nasıl geçer
Merhabalar, konumla ilgili olarak burada defalarca yazdım. Memuriyetten çıkartılma cezası almıştım, daha sonra idari mahkeme yürütmeyi durdurma karaı verdi ve görevime geri döndüm. Devamında Danıştayda görülen davayı da kazandım ayrıca çalışmadığım günlerdeki hakedillerimin ödenmesi için açtığım davayı da kazandım. Şimdi herşey bitti diye düşünürken aradan geçen 4,5 yıla rağmen ağır ceza mahkemesinde duruşmam olduğu tebliği geldi.
Avukat falan tutmadan bu güne geldim ama şimdi avukatsız olmayacak gibi görünüyor, ayrıca davam önceki görev yerim olan ilde görülecek bu davayı bulunduğum ile taşıyabilirmiyim
Re: İdari davam ağır cezaya nasıl geçer
Davaya konu olay nedir?
İdari dava ile bağlantısı nedir?
İdari davada haklı çıkmanız, ceza davasında da büyük ihtimalle beraat edeceğiniz anlamına gelebilir. Ancak yine de durumu yakından takip etmeniz gerekir. Ceza davasının şu anki görev yerinizde görülmesine imkan bulunmamaktadır. En iyisi davanın görüldüğü yerde bir avukat tutmanız ve gidip dava dosyasını birlikte incelemeniz derim.
Aslında benim kafamı kurcalayan şu durum, çeşitli yargı davalarında zaman aşımı gibi durumlardan davaların düştüğünü falan duyarız. benim olayımda idari davanın başlangıcı 2003 yılı ama şimdi 2007 aradan geçen 4 yıl sonucunda yargıya başvuruluyor ve bu durum kabul ediliyor, zaman aşımı hangi şartlarda söz konusu olur.