Selamlar,
Ben maaşımı hem geç, hem de eksik olarak aldığımdan istifa dilekçemi patrona verdim, ancak yasal prosedürleri bilmediğimden istifa dilekçemin bir nüshasını yanıma almayı akıl edemedim.
İşten ayrılırken patrondan çıkış belgemi istediğinde benden bir belge imzalamamı istedi. bu belge; "şirketten bütün haklarımı aldığıma, alamadığım haklarımdan feragat ettiğime, şirkete dava açmayacağıma ve şirketten hiçbir hak talep etmeyeceğime dair" bir belgeydi. İşe girerken 2 yıl çalışacağıma dair sözleşme imzalamıştım, ama ben 5 ay calıştıktan sonra cıktım. Patronun istediği belgeyi imzalamayı reddetmem durumunda bana sözleşmeyi bozduğum için dava açacağını, diğer şirketlere hakkımda kötü referans olacağını, brüt maaşımın 24 katı kadar bir miktarı dava sonucu benden alacağını söyledi, yoğun tehdit ve hakaretler sonrası ve de çıkış belgemi alabilmek için bu belgeyi imzaladım.
Şu anda 1,5 aylık maaşımı alamadan işten çıktım, ayrıca yaptığım mesailerin hiçbirinin karşılığını alamadım. Alamadığım bu haklarımı şu anda düşünmüyorum, korktuğum konu, bu kişiliksiz patronumun bana işi terk ettiğimden dolayı dava açması, böyle bir durumda benim attığım o imza ile kendimi savunamayacak hale mi geleceğim?
Bilgi almak istediğim hususlar şunlar:
* Bir imzanın geçerliliği nasıl bozulur? O imzayı bana attırırken işyerinde başka kimse yoktu ve akşam saatleriydi. yoğun stres ve baskı altında oldugum icin de imzayı bilerek farklı attım. böyle yapmamın, hür iradeyle imza atmadığımı ispatlamam için yararı olur mu?
* Benim hesabıma yatan para banka hesabı kayıtlarımdan açık bir şekilde eksik olduğu görülebilir. Bu durumda haber vermeden ayrılma hakkım olur mu (dediğim gibi istifa dilekçesini verdim, ama nüshasını yanıma almadığım için beni iş terk yazdırdı.)
* diğer iş arkadaşlarım da patronun nasıl biri olduğunu biliyorlar ve bana yapılan haksızlıklardan haberdarlar, onların şahit olması birşeyleri değiştirir mi, yoksa hiç bir şey yazılı imzanın önüne geçemez mi?
Bilgilendirirseniz çok sevineceğim
Çok teşekkürler..