-
Hırsızlıkla Suçlanma
arkadaşlar ben bir konuda yardım istiyorum.işyerinde bir birşey kayboluyor ve bir kişide duydum ifadesi kullanıyor ama gördüğünü söylemiyor.bununla ilgilide 1 kişinin üzerine gidiliyor yani suçlanıyor.işyeri patronuda yok parmak izi aldırıcam deyip bir kişinin ağzına bakarak suçlama yapıyor.bu durumda ne yapılabilir.
-
Re: Hırsızlıkla Suçlanma
Sn.Özllem,Siz çalıştıgınız iş yerinin bir elemanı oldugunuza göre calıştıgınız ofis veya bürolardaki malzemeler zaten sizin kontrolünüz altında veya zimmetinizdedir,buradan alındıgı tahmin edilen mal veya diger melzemeler HISIZLIK olmaz (Emniyetisuistimal)olur,olayın hikayesine bakıldıgında iş verenin bülöf yaptıgı belli oluyor çünkü (kriminal)yani parmak izi her meta'dan alınma imkanı yoktur ayrıca,olay olduktan sonra, olay olan yer' e hiçkimse sokulmaz hiç bir eşya ya dokundurulmadan polis cagırılır "kriminal" polis orada çalışanların parmak izlerini alarak dışardan mı yoksa iceriden mi ?olup olmadıgını araştırır diger taraftan iş verenin,tanıkların zanlıların ifadelerine baş vurulur neticde C.Başsavcılıgına olay intikal eder.Suc'u isnat eden onu ispatlamakla mükelleftir,aksi halde size tazminat hakkı dogar.
-
peki ağır ihtamlarda bulunuyorlar polise jandarmaya gidelim diyorum yanaşmıyorlar.ama sürekli duyduk lafı üzerine bağırarak hakaret ederek ağır suçlamada bulunuyorlar.bu sebeple nasıl bir dava açabilirim nasıl tazminat hakkım doğar avukat tutmak için maddi durumum çokta güçlü değil açıkçası.bu yapılan suçlamalardan hakaretlerden dolayı dava açılabilir mi.
-
Şahsınıza karşı somut bir hırsızlık suçlaması yapılırsa (örneğin herkesin önünde kişiliğinizi zedeleyecek şekilde hırsız muamelesi görürsenzi veya savcılığa hırsız diye bildirilirseniz ve sonuçta da hırsız olmadığınız anlaşılırsa) manevi tazminat davası açılabilir. Ancak bu davada hırsızlıkla suçlandığınızı, kamuoyu önünde küçük düşürülerek kişilik haklarınzın zedelendiğini kanıtlamanız gerekir. Soyut suçlamalar (örneğin belli bir kişiye değil de ortaya söylenmiş sözler veya ne anlama geldiği çok belirle olmayan suçlamalar) somut suçalama olmadığından sonuç almanız zordur. Selamlar.